L’Anoia seguirà en la fase 0 de la desescalada i haurà d’esperar a rebaixar les restriccions

2450

ACN – El Ministeri de Sanitat ha acceptat la proposta de la Generalitat i el Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu i Aran passaran dilluns a la fase 1 de la desescalada. El Ministeri ha avalat íntegrament la petició del Govern, que aposta, en canvi, per mantenir a la fase 0 les zones més afectades pel coronavirus -Barcelona ciutat, àrea metropolitana sud, àrea metropolitana nord, Catalunya Central, Girona i Lleida-.

Així doncs, el conjunt de la comarca de l’Anoia, a més de Santa Coloma de Queralt i el conjunt de municipis de la Baixa Segarra i Torà, seguiran amb les mateixes condicions que fins ara. De totes maneres, la consellera Alba Vergés ja va avisar que, en principi, no s’haurien d’esperar dues setmanes per poder canviar de fase, sinó que d’aquí una setmana o deu dies ja podria ser possible.

D’altra banda, ha rebutjat que la Comunitat de Madrid avanci de fase. Segons fonts del govern autonòmic, l’executiu espanyol “avala la capacitat assistencial” de la regió però “s’inclina per esperar a que el sistema de detecció primària estigui més afiançat pel canvi”.