7 C
Igualada
Divendres, gener 27, 2023

L’editorial: La Conca: ara, també

La condició “singular” de la Conca d’Òdena en tot el confinament a conseqüència del Covid-19 ens pot portar més maldecaps. A banda de la resolta -a mitges- situació dels treballadors confinats i les baixes laborals forçoses, que va costar unes mes de resoldre -i malament-, tot plegat sumat a l’evident esforç i neguit de quasi 70.000 persones abans que ningú a Espanya, ara pot venir agreujat pel fet que el desescalament no comporti cap “singularitat”. Vam començar abans que ningú el confinament, i s’espera que la Generalitat mantingui la “singularitat” de la Conca en el desescalament. Les dades són prou bones.

Efectivament, pel que fa a la reducció de la mortalitat i la propagació de virus, els números mostren que l’episodi està sota control a la Conca d’Òdena. A l’Hospital, per sort, hi ha molts llits lliures i fins i tot s’han ofert a d’altres centres sanitaris per si els necessiten.
No avançar en una fase més pot fàcilment provocar neguit en la indústria i especialment en el comerç i l’hostaleria, que no podrien avançar en el seu desescalament. De moment, Tarragona, l’Ebre i el Pirineu ja entraran a la fase 1 el proper dilluns. La Conca i l’Anoia, no. Caldria saber-ne les causes, específicament de la Conca d’Òdena. S’ho mereixen els seus habitants.

No és estrany que des de l’Ajuntament d’Igualada -i els de tota la Conca- ja s’hagi demanat que, si els indicadors ho permeten, pugui passar a la fase 1 de desconfinament, independentment de la situació a la província de Barcelona o l’àrea sanitària de la Catalunya Central, on pertany.

“Com vam ser especials quan ens van confinar també ens agradaria ser-ho quan ens desconfinen”, ha dit l’alcalde Marc Castells aquesta setmana, en un clar avís a les autoritats superiors. Ras, curt i lògic. Imperarà la lògica? Veurem.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Igualada incrementa un 68% en sis mesos els quilos de roba recollida de Càritas

El passat mes de juny, aprofitant el canvi de contracte de l’empresa encarregada de la recollida, l’Ajuntament va augmentar el nombre de contenidors de...

“En Joan sense por i la casa encantada”, un musical a l’Ateneu

El grup Xarxa Igualada, que forma part de La Xarxa, Fundació Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya, enceta l’any amb la programació d’un...

El Mercat d’Antiguitats amplia expositors i ocuparà un tram més del Passeig

Com cada darrer diumenge de mes, aquest proper diumenge 29 de gener torna el Mercat Antiguitats i col·leccionisme en un format més ampli: s’hi incorporen més...

Últimes notícies