L’Ajuntament de Vilanova contracta set aturats i impulsa formació per a emprenedors

26

L’Ajuntament de Vilanova del Camí ha contractat 7 persones en situació d’atur a través del “Programa complementari de millora de l’ocupabilitat 2019” de la Diputació. Aquest és un projecte de promoció de la contractació d’aturats per a la realització d’actuacions d’interès general, social i econòmic.

Tres persones han estat contractades per 3 mesos per realitzar tasques de suport i manteniment de les instal·lacions esportives, principalment a la piscina. Les altres 4 persones contractades per 6 mesos realitzaran actuacions relacionades amb els serveis a les persones i suport administratiu. Com a requisit, els aspirants havien de ser persones desocupades i estar inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya.
Aquests Plans d’Ocupació han estat cofinançats per la Diputació de Barcelona amb un import de total de 68.032€.

D’altra banda, el consistori ha realitzat 6 accions formatives durant aquest any, dirigides a persones emprenedores i petites empreses on han assistit un total de 74 participants al Centre d’Innovació Anoia.

S’han portat a terme els següents cursos: 10 coses que els autònoms han de saber i ningú els hi explica, Com contractar amb el sector públic, Metodologies àgils per innovar a l’empresa, Desenvolupant idees de negoci ecològiques, Taller pràctic de protecció de dades i Utilització del certificat digital, signatura i facturació electrònica a l’empresa.

Els cursos han estat organitzats per l’Ajuntament de Vilanova amb el cofinançament de la Diputació i el suport de la Generalitat dins el Programa Catalunya Emprèn per un cost total de 4.180€. De cara el setembre es reemprendran els tallers formatius amb una programació que es pot consultar a vilanovadelcami.cat

Durant aquest primer semestre del 2019, el Servei d’Orientació Laboral de Promoció Econòmica de l’Ajuntament ha realitzat 2 tallers “Com trobar ofertes de treball?” i “Tinc més de 45 anys i no tinc feina, què faig?” amb la participació de 20 persones. Els cursos han estat organitzats per l’Ajuntament de Vilanova amb el cofinançament de la Diputació per un cost total de 2.650€.

Recordem que el Servei d’Orientació Laboral disposa del Club de Feina, un espai obert els dilluns i els dijous de 9 a 13h, on hi pots trobar eines i recursos de suport a la recerca de feina.