La Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades torna a ser un èxit

0
468

Aquest dissabte s’ha celebrat al centre d’Igualada la 5a edició de la Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades, que ha atret milers de persones d’arreu del territori. Durant tot el dia, es van realitzar un centenar d’activitats com tastos, xerrades i tallers, i la fira de productes silvestres i varietats agrícoles tradicionals va omplir, amb més de 60 parades, els carrers de l’entorn de l’Espai Cívic Centre, l’Ateneu Igualadí i les Escolàpies d’Igualada.

La Jornada va transcórrer amb total normalitat, i les excepcionals mesures de control d’accessos i aforaments van funcionar a la perfecció. Tot l’espai on transcorria la Jornada estava delimitat i a cada accés es realitzava un control en el qual es donava un codi de barres a cada visitant. Aquest codi, únic per cada persona, era escanejat pels voluntaris i voluntàries als accessos de les activitats, permetent un control exacte d’aforaments i persones amb qui s’ha compartit espais. A part, tal i com estableix la normativa, l’ús de mascareta era obligatori i el recorregut comptava amb nombrosos punts de gel hidroalcohòlic. Els espais tenien entrades i sortides diferenciades i l’organització realitzava tasques permanents de neteja i desinfecció.

Des del Col·lectiu Eixarcolant, entitat organitzadora de la Jornada, destaquen la bona resposta i comportament dels visitants i la gran implicació i professionalitat tant dels ponents com dels 160 voluntaris i voluntàries que van fer possible la Jornada. La valoració que en fan és molt positiva, amb una afluència similar a l’edició anterior tot i les condicions climatològiques no del tot favorables, com era el vent, i la situació actual derivada de la pandèmia de la Covid-19.

Marc Talavera i Jana Peters, coordinadors de la Jornada, apunten que “vam demostrar que era possible i necessari celebrar la Jornada, i que davant de les dificultats només cal compromís, organització, rigor, responsabilitat i un gran equip humà”. Destaquen que “ara més que mai, cal seguir reivindicant un nou model agroalimentari que sigui més saludable, més sostenible i més just”. També posen de relleu la capacitat de mobilització i organització del Col·lectiu Eixarcolant, amb 160 voluntaris i voluntàries realitzant tasques i treballant per la Jornada en una situació d’alta complexitat organitzativa. Remarquen la professionalitat amb que s’ha realitzat tota la Jornada i comenten que “la gent ens preguntava quina empresa havia muntat el sistema de control d’accessos i se sorprenia al saber que darrere hi havia una entitat sense ànim de lucre”.

Pel que fa a les més de 100 activitats, aquelles que requerien d’inscripció prèvia es van omplir al 100% i els visitants van poder gaudir de tastos, xerrades, actuacions artístico-musicals, showcookings i tallers amb ponents tant destacats com Carme Ruscalleda, Ada Parellada, Astrid Van Ginkel o Joan Vallès.

L’esdeveniment va comptar un any més amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal de l’Anoia, entre d’altres. Des del Col·lectiu Eixarcolant, volen agrair enormement a tots els voluntaris i voluntàries que, malgrat la complexitat de l’organització d’enguany, van realitzar les seves tasques a la perfecció fent possible l’edició més especial de la Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades.

Compartir