La connexió de la Ronda Sud amb Vilanova del Camí es preveu enllestida per a finals de març

0
72

El director d’Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, David Prat, es va reunir el passat divendres amb l’alcaldessa Noemí Trucharte i el regidor d’Hisenda i Promoció Econòmica, Jordi Barón. Prat va informar del curs de les obres del ramal que connectarà la Ronda Sud amb la rotonda de Vilanova del Camí.

Aquesta és una obra llargament reivindicada per l’ajuntament vilanoví. Fa més de 12 anys que es demana aquesta connexió, ja que permet la descongestió de la trama urbana de Vilanova del Camí i alhora facilita la comunicació entre els municipis de la Conca i també entre Vilanova i Barcelona.

En paraules de Noemí Trucharte, alcaldessa de Vilanova del Camí,  “després de molts anys, de moltes reunions i negociacions, hem aconseguit, trobar, amb Infraestructures de la Generalitat, la solució que ens dotarà de dues sortides a la Ronda Sud, una al nord, al barri La Pau, que es va fer efectiva l’any 2019; i una altra per la part sud, al carrer dels Ducs”.

Durant els darrers cinc anys, explica l’alcaldessa, no ha parat d’insistir en el tema per trobar amb la Generalitat una solució que donés resposta a les necessitats dels vilanovins i alhora complís la normativa vigent. Finalment, i després de moltes reunions, s’ha trobat una solució tècnica que satisfà tant a Vilanova del Camí com a Infraestructures.

El principal punt a tenir en compte és que la connexió de la C-37, Ronda Sud, amb Vilanova del Camí es farà per la rotonda del carrer dels Ducs i, l’altre és que es podrà mantenir la velocitat genèrica de la via, marcada a 90 km/h.

Les obres van començar fa gairebé un mes i, de moment, s’han centrat en la demolició i l’enderroc d’alguns elements existents així com en el moviment de terres per construir els talussos i el nou traç del ramal.

Prat i el seu equip, el cap de projectes i el cap d’obres, van confirmar que les obres avancen a bon ritme i, si es compleixen les previsions, l’enllaç podria estar enllestit a finals del mes de març.

L’alcaldessa va aprofitar la visita per demanar formalment la visita del conseller Juli Fernàndez, conseller de Territori. Noemí Trucharte s’ha mostrat satisfeta i agraïda de la feina que s’ha fet en els darrers mesos des d’Infraestructures.

Compartir