17.8 C
Igualada
Dimecres, octubre 27, 2021

Intensa recta final de les candidatures a Igualada per a perfilar els primers llocs de les llistes

La primera setmana d’abril marca el límit per a la presentació de les candidatures davant de la Junta Electoral de cara a les eleccions municipals del 26 de maig. Aquests dies, els partits polítics es troben en intens treball per acabar de perfilar els primers llocs de les llistes, els que tindran més probabilitat de sortir escollits. De moment, es pot ja gairebé assegurar que el futur Ajuntament d’Igualada 2019-2023 comptarà amb força cares noves.

Gairebé segur, sis candidatures a Igualada
Junts x Igualada (PDeCAT), ERC, Igualada Som-hi (PSC i Comuns), Poble Actiu (CUP), PP i Ciutadans. Entrant ja al mes de febrer, es pot gairebé assegurar que aquestes sis seran les candidatures que es presentaran a Igualada en les properes eleccions. Hi ha una remota possibilitat que Vox es presenti, però és molt poc possible que la formació d’ultradreta tingui presència més enllà de les capitals de província i l’àrea metropolitana de Barcelona.

Marc Castells optarà a la reelecció amb la marca Junts x Igualada, tal i com succeirà en moltes ciutats del país. La candidatura tindrà un 30% de renovació. Alguns dels regidors actuals podrien deixar el govern: Jordi Batalla, Pere Camps i Rosa Plassa són alguns d’ells, si bé des de les files del PDeCAT hi ha un mutisme absolut.

A les files d’ERC, l’assemblea local aprovarà dimarts vinent la candidatura. A Enric Conill l’acompanyaran en els primers llocs de la candidatura algunes persones força conegudes, com l’actor Joan Valentí, la presidenta de l’Antic Gremi de Traginers Montse Argelich, David Prat o Cristina Navarro, vinculada a l’Ampa del col·legi Ramon Castelltort. No hi figurarà, sembla, la diputada a Madrid Carolina Telechea. La candidatura es donarà a conèixer públicament el 4 de febrer.

Poble Actiu, la candidatura impulsada per la Cup, ja va donar a conèixer que els primers llocs de la candidatura estaran formats per Pau Ortínez, Bet Farrés, Toni Olivé, Eva Pedraza, Albert Mateu, Judit Balasch, Oriol Càlichs i Neus Carles. Sembla que el primer lloc es triarà entre aquesta última i l’actual regidora Eva Pedraza. El segon lloc l’ocuparia Pau Ortínez.

Igualada Som-hi, que encapçala Jordi Cuadras, afirma que encara no ha triat els primers llocs de la candidatura, si bé la rumorologia, com sempre molt habitual quan s’acosten eleccions, apunten a Clara Casares (PSC) en el segon lloc, i possiblement Rafa Moya (Comuns) en el tercer o Quim Roca (PSC).

Del PP se’n saben poques coses, més enllà que Joan Agramunt ocuparà el primer lloc, en una candidatura que, en general, incorporarà la militància habitual.

La coordinadora de Ciutadans a l’Anoia, Carme Manchón, ha confirmat a La Veu que estan a l’espera de l’aprovació de les candidatures per la direcció del partit, i que es presentaran aviat, confirmant “del tot” la presència a Igualada. Ella mateixa té moltes probabilitats de ser l’alcaldable a la capital de l’Anoia.

D’altra banda, l’empresa Gaps Política i Societat S.L. està fent aquests dies una enquesta telefònica a Igualada sobre les eleccions municipals, encarregada per una de les candidatures. En els darrers mesos ja se n’han fet unes altres dues.

Jordi Puiggròs

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

L’esport vilanoví es troba en un gran acte al camp de futbol

L'esport vilanoví es va retrobar per primer cop des de l'inici de la pandèmia. No només la ubicació, també el format de l’esdeveniment va...

Igualada acull una exposició per reflexionar sobre els usos de l’aigua

Igualada acull l’exposició “Operació Aigua” d’Aigua de Rigat, companyia gestora del cicle integral de l’aigua al municipi, amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, per...

S’inicia l’elaboració del Pla Estratègic de la Vall de la Riera de Carme

El proper dissabte 6 de novembre a les 17:00h a Carme es donarà a conèixer l’inici del procés de redacció del Pla Estratègic de...

Cap de setmana de curses i cervesa a Capellades

Capellades ha viscut un cap de setmana ple d’activitats. Dissabte, més de mil persones van passar per la 3a Mostra de Cervesa Artesana, organitzada...

Esquerra colla a Castells perquè es reuneixi amb les entitats veïnals

Fa pocs dies va fer-se públic que 12 entitats veïnals de la ciutat han reclamat una reunió amb l’alcalde de la ciutat, Marc Castells,...
Compartir