19 C
Igualada
Dimecres, juny 23, 2021

Intensa recta final de les candidatures a Igualada per a perfilar els primers llocs de les llistes

La primera setmana d’abril marca el límit per a la presentació de les candidatures davant de la Junta Electoral de cara a les eleccions municipals del 26 de maig. Aquests dies, els partits polítics es troben en intens treball per acabar de perfilar els primers llocs de les llistes, els que tindran més probabilitat de sortir escollits. De moment, es pot ja gairebé assegurar que el futur Ajuntament d’Igualada 2019-2023 comptarà amb força cares noves.

Gairebé segur, sis candidatures a Igualada
Junts x Igualada (PDeCAT), ERC, Igualada Som-hi (PSC i Comuns), Poble Actiu (CUP), PP i Ciutadans. Entrant ja al mes de febrer, es pot gairebé assegurar que aquestes sis seran les candidatures que es presentaran a Igualada en les properes eleccions. Hi ha una remota possibilitat que Vox es presenti, però és molt poc possible que la formació d’ultradreta tingui presència més enllà de les capitals de província i l’àrea metropolitana de Barcelona.

Marc Castells optarà a la reelecció amb la marca Junts x Igualada, tal i com succeirà en moltes ciutats del país. La candidatura tindrà un 30% de renovació. Alguns dels regidors actuals podrien deixar el govern: Jordi Batalla, Pere Camps i Rosa Plassa són alguns d’ells, si bé des de les files del PDeCAT hi ha un mutisme absolut.

A les files d’ERC, l’assemblea local aprovarà dimarts vinent la candidatura. A Enric Conill l’acompanyaran en els primers llocs de la candidatura algunes persones força conegudes, com l’actor Joan Valentí, la presidenta de l’Antic Gremi de Traginers Montse Argelich, David Prat o Cristina Navarro, vinculada a l’Ampa del col·legi Ramon Castelltort. No hi figurarà, sembla, la diputada a Madrid Carolina Telechea. La candidatura es donarà a conèixer públicament el 4 de febrer.

Poble Actiu, la candidatura impulsada per la Cup, ja va donar a conèixer que els primers llocs de la candidatura estaran formats per Pau Ortínez, Bet Farrés, Toni Olivé, Eva Pedraza, Albert Mateu, Judit Balasch, Oriol Càlichs i Neus Carles. Sembla que el primer lloc es triarà entre aquesta última i l’actual regidora Eva Pedraza. El segon lloc l’ocuparia Pau Ortínez.

Igualada Som-hi, que encapçala Jordi Cuadras, afirma que encara no ha triat els primers llocs de la candidatura, si bé la rumorologia, com sempre molt habitual quan s’acosten eleccions, apunten a Clara Casares (PSC) en el segon lloc, i possiblement Rafa Moya (Comuns) en el tercer o Quim Roca (PSC).

Del PP se’n saben poques coses, més enllà que Joan Agramunt ocuparà el primer lloc, en una candidatura que, en general, incorporarà la militància habitual.

La coordinadora de Ciutadans a l’Anoia, Carme Manchón, ha confirmat a La Veu que estan a l’espera de l’aprovació de les candidatures per la direcció del partit, i que es presentaran aviat, confirmant “del tot” la presència a Igualada. Ella mateixa té moltes probabilitats de ser l’alcaldable a la capital de l’Anoia.

D’altra banda, l’empresa Gaps Política i Societat S.L. està fent aquests dies una enquesta telefònica a Igualada sobre les eleccions municipals, encarregada per una de les candidatures. En els darrers mesos ja se n’han fet unes altres dues.

Jordi Puiggròs

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Dues professores del Monalco, seleccionades per un projecte d’innovació

Clàudia Miramunt i Gemma Morist, docents de l’escola Monalco d’Igualada, han estat seleccionades per presentar el proper 1 de juliol, el seu projecte d’innovació...

La gent gran d’Igualada celebra un un concert-revetlla a l’Escorxador

Després que l’any passat no es poguessin fer revetlles a causa de la situació de restriccions per la Covid-19, aquest any l’Associació de la...

El Govern obre el tràmit per demanar els ajuts de solvència empresarial

El Govern va obrir el passat dilluns el formulari d'inscripció prèvia per accedir als ajuts extraordinaris directes per a la solvència empresarial. Es tracta...

Els ciutadans de 30 a 34 anys podran començar a demanar cita per vacunar-se el proper dilluns

Els ciutadans de 30 a 34 anys podran començar a demanar cita per vacunar-se el proper dilluns 28 de juny, segons ha anunciat la...

Ja es pot sol·licitar el transport escolar pel proper curs

Les famílies residents en municipis de la comarca de l’Anoia que tinguin fills i filles estudiant en centres educatius d’altres municipis ja poden sol·licitar...
Compartir