22.5 C
Igualada
Dimarts, octubre 4, 2022

Intensa recta final de les candidatures a Igualada per a perfilar els primers llocs de les llistes

La primera setmana d’abril marca el límit per a la presentació de les candidatures davant de la Junta Electoral de cara a les eleccions municipals del 26 de maig. Aquests dies, els partits polítics es troben en intens treball per acabar de perfilar els primers llocs de les llistes, els que tindran més probabilitat de sortir escollits. De moment, es pot ja gairebé assegurar que el futur Ajuntament d’Igualada 2019-2023 comptarà amb força cares noves.

Gairebé segur, sis candidatures a Igualada
Junts x Igualada (PDeCAT), ERC, Igualada Som-hi (PSC i Comuns), Poble Actiu (CUP), PP i Ciutadans. Entrant ja al mes de febrer, es pot gairebé assegurar que aquestes sis seran les candidatures que es presentaran a Igualada en les properes eleccions. Hi ha una remota possibilitat que Vox es presenti, però és molt poc possible que la formació d’ultradreta tingui presència més enllà de les capitals de província i l’àrea metropolitana de Barcelona.

Marc Castells optarà a la reelecció amb la marca Junts x Igualada, tal i com succeirà en moltes ciutats del país. La candidatura tindrà un 30% de renovació. Alguns dels regidors actuals podrien deixar el govern: Jordi Batalla, Pere Camps i Rosa Plassa són alguns d’ells, si bé des de les files del PDeCAT hi ha un mutisme absolut.

A les files d’ERC, l’assemblea local aprovarà dimarts vinent la candidatura. A Enric Conill l’acompanyaran en els primers llocs de la candidatura algunes persones força conegudes, com l’actor Joan Valentí, la presidenta de l’Antic Gremi de Traginers Montse Argelich, David Prat o Cristina Navarro, vinculada a l’Ampa del col·legi Ramon Castelltort. No hi figurarà, sembla, la diputada a Madrid Carolina Telechea. La candidatura es donarà a conèixer públicament el 4 de febrer.

Poble Actiu, la candidatura impulsada per la Cup, ja va donar a conèixer que els primers llocs de la candidatura estaran formats per Pau Ortínez, Bet Farrés, Toni Olivé, Eva Pedraza, Albert Mateu, Judit Balasch, Oriol Càlichs i Neus Carles. Sembla que el primer lloc es triarà entre aquesta última i l’actual regidora Eva Pedraza. El segon lloc l’ocuparia Pau Ortínez.

Igualada Som-hi, que encapçala Jordi Cuadras, afirma que encara no ha triat els primers llocs de la candidatura, si bé la rumorologia, com sempre molt habitual quan s’acosten eleccions, apunten a Clara Casares (PSC) en el segon lloc, i possiblement Rafa Moya (Comuns) en el tercer o Quim Roca (PSC).

Del PP se’n saben poques coses, més enllà que Joan Agramunt ocuparà el primer lloc, en una candidatura que, en general, incorporarà la militància habitual.

La coordinadora de Ciutadans a l’Anoia, Carme Manchón, ha confirmat a La Veu que estan a l’espera de l’aprovació de les candidatures per la direcció del partit, i que es presentaran aviat, confirmant “del tot” la presència a Igualada. Ella mateixa té moltes probabilitats de ser l’alcaldable a la capital de l’Anoia.

D’altra banda, l’empresa Gaps Política i Societat S.L. està fent aquests dies una enquesta telefònica a Igualada sobre les eleccions municipals, encarregada per una de les candidatures. En els darrers mesos ja se n’han fet unes altres dues.

Jordi Puiggròs

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Georgina Gabarró es guanya el bitllet per a les finals de les Golden Series

El passat diumenge 2 d'octubre es va celebrar la Mitja Pirineu 21K, la modalitat més curta de l'esdeveniment Salomon Ultrapirineu. Amb aquesta prova es...

Comencen les obres per posar gespa al camp de futbol de Fàtima

Les obres per instal·lar gespa artificial al camp de futbol de Fàtima ja han començat i serà una realitat durant el primer trimestre del...

Gairebé un miler de persones gaudeix del Mercat de Lletres d’Igualada

Gairebé un miler de persones van gaudir dissabte passat de les propostes literàries i culturals de l’11è Mercat de Lletres d’Igualada, que un any...

La jornada d’Aviació Adaptada torna a ser un èxit

L’aeròdrom d’Igualada-Òdena va acollir aquest dissabte 1 d'octubre a desenes de persones amb algun tipus de discapacitat, als seus acompanyants i al públic en...

Matí de retencions a l’A-2 a Òdena direcció Barcelona per l’accident d’un camió

L'accident d'un camió a l'autovia A-2 a l'altura d'Òdena en direcció Barcelona està provocant cues de fins a quatre quilòmetres en aquest punt. Segons...
Compartir