Igualada posa fil a l’agulla al Pla Local d’Habitatge
I

5 d'octubre de 2021

L’Ajuntament d’Igualada inicia un procés participatiu per debatre, redactar i aprovar el Pla Local d’Habitatge (PLH) que endreci les prioritats del municipi en la matèria. El procés participatiu posarà a deliberació de la ciutadania, entitats, grups polítics i tècnics municipals, una diagnosi de l’estat de l’habitatge al municipi, d’acord amb el treball previ d’un equip expert redactor basat en estadístiques i del treball de camp. Tot seguit, permetrà que tots els actors implicats portin a terme propostes d’actuacions a executar per part de l’Ajuntament. Aquestes propostes d’actuacions seran estudiades i aniran en consonància als diferents objectius estratègics i línies d’actuació que reflectiran l’orientació del pla.

El Pla d’Habitatge preveu, doncs, definir les polítiques municipals en aquest àmbit i permetrà fer front als nous reptes d’Igualada pels propers 6 anys. El procés participatiu obrirà la porta a recollir les propostes, idees i coneixement dels diversos actors per tal de ser recopilades en el document del Pla que s’acabarà aprovant.

El procés participatiu està previst que es porti a terme aquesta mateixa tardor, de setembre a novembre. Així, les sessions amb els quatre col·lectius protagonistes tindran lloc en les properes setmanes pel que fa a l’anàlisi de la diagnosi i quant al debat col·lectiu en relació a les propostes d’actuació. De fet, des de l’Ajuntament s’ha obert un formulari d’inscripció per assistir a la propera sessió oberta a la ciutadania el 14 d’octubre: . Aquesta sessió es celebrarà per videoconferència per tal de facilitar la participació de tothom que ho desitgi, sense limitació d’espai.

En la mateixa línia, s’ha obert també la via telemàtica pel plantejament de propostes més enllà de les sessions esmentades habilitant un qüestionari que permet afegir posicionaments i propostes des de la lliure expressió de qualsevol empadronat o empadronada al municipi. Aquest qüestionari, que disposa d’aquest enllaç de resposta, pregunta sobre l’habitatge al municipi en termes de disponibilitat, oferta, preus, equipaments, problemàtiques associades, etc.

D’aquesta manera, el consistori haurà pogut tenir l’oportunitat d’escoltar propostes de diferents col·lectius i actors amb motivacions, sensibilitats i necessitats diverses i establirà aquelles actuacions que més s’adeqüin a satisfer-les.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta