Igualada acull l’assemblea anual de l’Associació de Col·lectivitats Tèxtils d’Europa
I

3 d'abril de 2018

Des de dimarts fins dijous Igualada acollirà la 27a Assemblea Anual de l’Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees (ACTE). Actualment, la capital de l’Anoia ostenta la vicepresidència estatal d’aquesta xarxa de territoris amb tradició en el tèxtil i la moda, amb una trajectòria de gairebé tres dècades i que actualment compta amb una trentena de municipis europeus, representant en conjunt una població de prop de dos milions habitants. La trobada reunirà a l’Adoberia Bella una quarantena d’experts, que posaran en comú noves idees per tal de potenciar i seguir impulsant el sector. No és la primera vegada que ACTE celebra la seva assemblea a Igualada, doncs en ocasions anterior ha acollit aquesta activitat i també reunions sectorials. La Directora General d’Indústria de la Generalitat i tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Àngels Chacón, ha estat des de fa anys la representant igualadina a la institució.

ACTE aplega membres d’institucions relacionades amb la indústria tèxtil, agències de desenvolupament local, centres d’innovació i de recerca i escoles de disseny. Els seus objectius passen per reforçar el tèxtil moda d’aquests territoris, mitjançant eines de finançament públic o a través de la cooperació públic privada, fent incís en el teixit productiu i en l’ocupació.

En el marc d’ACTE i amb l’actual context, en què es constata l’increment de la demanda a Europa i, en conseqüència, de les produccions, s’executen també projectes com INTER-TEX, liderat per l’Ajuntament d’Igualada i amb la participació de l’Agrupació Catalana del Tèxtil i la Moda (Modacc), l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (Ateval), l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa (Accio), la Confederació d’Indústries Tèxtils de Galícia), l’Agència de Desenvolupament Regional de Val do Ave (Adrave-Portugal), l’Associació Tèxtil de Vestuari de Portugal (ATP) i la Union des Industries Textiles du Sud (França). INTER-

TEX vol contribuir a la internacionalització de les Pimes del sector tèxtil i confecció del
sud-est europeu, mitjançant la cooperació públic privada i el desenvolupament d’estratègies internacionals conjuntes.

Destaquen també premis per fomentar el talent dels joves creadors i els emprenedors, com el concurs de moda Rebelpin, que se celebrarà el proper mes de juliol en el marc de la moda de Berlin. I, a nivell més local, projectes com la plataforma Cooperatèxtil, formada per tallers i empreses que ofereixen una gran varietat de serveis, com ara teixits, tints, estampació, tall, disseny i patronatge, confecció, planxa i acabats, fabricadors i gestors de producció per a marques de moda tèxtil, tèxtil llar i accessoris.

El projecte Futurmod, de la seva banda, és un projecte orientat a donar suport a emprenedors i micropimes de nova creació i facilitar la seva consolidació i creixement.
Pretén establir col·laboracions estables entre emprenedors que comencen el seu negoci i empreses consolidades del sector de la moda per tal de contribuir a millorar la seva competitivitat i aportar beneficis a ambdues parts. Vol també construir noves cadenes de valor i xarxes de relació entre joves emprenedors, empreses consolidades, administracions, escoles de disseny i centres de recerca per impulsar la innovació en el sector de la moda.

Compartir

Deixa un comentari

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta