Igualada acull demà el Congrés Internacional dels Focs de Sant Joan

37

El proper dissabte 26 de maig Igualada serà l’escenari del Congrés Internacional dels Focs de Sant Joan, un esdeveniment celebrat des de l’any 1978 amb l’objectiu d’agermanar totes aquelles localitats que encenen les fogueres de Sant Joan amb la Flama del Canigó.

Enguany l’Associació Flama del Canigó d’Igualada és l’encarregada d’organitzar el Congrés que tindrà lloc a l’Escola Pia d’Igualada. Aquest s’iniciarà a les 4 de la tarda i comptarà amb dues ponències: “La Flama del Canigó, símbol d’unitat dels Països Catalans” a càrrec de la Daniela Grau i “L’ús de les plantes per Sant Joan: casualitat, creença o practicitat” per part del biòleg i membre del col·lectiu Eixarcolant, Marc Talavera. Ambdues xerrades organitzades pel projecte Flama Jove i possibles gràcies al projecte Impuls de la Kaserna.

Posteriorment, tots els assistents podran conèixer Igualada amb una visita guiada per llocs emblemàtics com el Celler de l’antic Sindicat dels vinyaters, la basílica de Santa Maria i el barri antic, entre d’altres. Una vegada finalitzada la visita hi haurà un concert que donarà pas al sopar de cloenda on es farà el traspàs de la “Barretina d’Or” i s’atorgaran mencions honorífiques a diverses persones vinculades al món de La Flama del Canigó.

Origen del Congrés Internacional dels Focs de Sant Joan

El Congrés, celebrat des de l’any 1978, es acollit alternativament entre la Catalunya del Nord i el Principat. L’any passat es va a celebrar a Baó, a la comarca del Rosselló, i enguany serà la segona vegada que Igualada l’acull, essent el 1987 el primer any.

La seva finalitat és reunir gent dels llocs on s’encenen les fogueres de Sant Joan amb la Flama del Canigó, estudiar plegats la forma d’ampliar la seva difusió i millorar-ne tots els detalls per tal que la festa sigui el més participada possible.