Un article de
Redacció
El periòdic comarcal líder de l'Anoia des del 1982.
28 de novembre de 2018

Guillem Elvira guanya l’Igual’Art 2018/2019

Un article de
Redacció

L’igualadí Guillem Elvira ha estat el guanyador del premi Igual’Art 2018/2019, amb el projecte Seqüències Urbanes. Amb l’objectiu d’estimular la creació artística en l’àmbit local, el departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, convoca cada dos anys aquest concurs de projectes d’arts visuals inèdit en qualsevol de les seves disciplines: pintura, escultura, dibuix o gravat, com també en fotografia, videoart o la combinació de qualsevol d’elles.

El guanyador d’aquesta edició és arquitecte i coordinador d’activitats culturals. Graduat en Arquitectura per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, va ser alumne de pintura de l’Escola Municipal d’Art i Disseny Gaspar Camps i tallerista a l’espai col·laboratiu i creatiu Inquiet. Actualment col·labora en el projecte de l’Hotel Somiatruites i també ha fet treballs de disseny gràfic i producció d’exposicions, al departament de Cultura ETSAB i a l’Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya (AJAC), on actualment és el coordinador. A Igualada, ha coproduït l’exposició Quan l’esport era un divertiment, amb motiu de la candidatura de Ciutat Europea de l’Esport 2019.

El projecte Seqüències Urbanes es planteja com una instal·lació bicèfala, amb la vocació de generar una mirada poètica i reflexiva sobre la ciutat contemporània. L’exposició prendrà forma amb dues peces: d’una banda, una col·lecció d’imatges que, des d’un llenguatge visual abstracte, convidaran a explorar elements existents en l’arquitectura local i el paisatge urbà. També s’introduiran propostes utòpiques d’una Igualada imaginada amb l’objectiu de despertar preguntes sobre la ciutat actual. De l’altra, un petit pavelló, ideat com un espai per a la reflexió i que permetrà l’experiència a escala humana; una capella laica. Les tècniques utilitzades en la producció de les imatges seran les emprades en la representació arquitectònica, com el collage fotogràfic, la il·lustració o la pintura. Per la construcció del pavelló, s’experimentarà amb característiques espacials com la materialitat, la textura i la llum.

Amb el projecte es vol explorar i enriquir la visió de la ciutat des d’un punt de vista multidisciplinari i transversal. Tothom que visiti el muntatge hi podrà identificar elements coneguts i endur-se una interpretació personal. Una instal·lació que està previst obrir al mes de maig de 2019, a la Sala de les Encavallades del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia.

T'ha semblat interessant? Comparteix l'article amb els teus contactes!

Comenta aquesta entrada:

Et recomanem×