28 C
Igualada
Dilluns, juny 21, 2021

GaBinetada – Jaume Singla

L’aparell d’Estat, alarmat pel procés sobiranista de Catalunya, ha començat a clavar-nos gabinetades. No, no he fet una falta d’ortografia. He posat conscientment GABINETADA i no ganivetada. La ganivetada seria una punyalada o clavar-nos un ganivet, i el que fa l’Estat és fer una gabinetada, una decisió del gabinet -del president o del ministre- per tal de fer una llei específica en contra de Catalunya o dels seus representants institucionals.
Conscients de la voluntat majoritària del poble català, els autoritaris (tampoc m’he equivocat) estan molt nerviosos i ja no saben amb que més amenaçar-nos. Si fa mesos ens deien que una Catalunya independent “flotaria perduda en l’espai sideral” o que no podríem cobrar les pensions, ara ja han arribat al punt de fer lleis orgàniques, sense complir els preceptes constitucionals i sense buscar el consens bàsic amb les altres forces. Com serà la cosa que fins i tot en Duran Lleida -sempre al seu servei- ja els ha dit que no els donarà suport en la llei de reforma del Tribunal Constitucional!
Una reforma que, no ho oblidem, té per únic objecte inhabilitar al president de la Generalitat -i als diputats al Parlament de Catalunya- si prenen alguna decisió que no agradi a la direcció del PP. Qualsevol llei orgànica, constitucionalment, ha de tenir un informe previ del Consejo de Estado i del Consejo General del Poder Judicial però com que és a punt de tancar-se la legislatura a Las Cortes Españolas, el grup parlamentari del PP ha decidit tirar pel dret i aprovar la llei “en lectura única” i sense acceptar esmenes dels altres grups parlamentaris. El PP no té cap mania a passar-se la llei “por el arco del triunfo” violentant els procediments constitucionals, per tal de dotar-se d’eines que els permetin mantenir sota un jou legal, a tots els ciutadans de Catalunya.
Segons els “pensadors” del PP, els Catalans no podem prendre decisions perquè ho prohibeix la llei, en canvi ells poden incomplir totes les que faci falta.
Nerviosos com estan, acaben de donar un pas més. Dimarts el ministre de la guerra -un conegut dirigent de la indústria armamentista espanyola- amenaçava amb fer intervenir les forces armades “si alguien no cumple con su deber en Cataluña”.
Són gabinetades contra el poble català. Són punyalades contra un dret humà fonamental: el dret a decidir. Potser caldria recordar als ministres -i legisladors- bel·licosos que la Declaració Universal dels Drets Humans, consagra el Dret a Decidir de tots els éssers humans. I dret a decidir és decidir amb llibertat i sense amenaces ni gabinetades de cap gabinet, sigui del presidente, dels grupos parlamentarios, del ministre de la guerra o de la Casa Real.
Jaume Singla

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Els Prats de Rei celebra el GroundUP Músic, organitzat per un famós artista veí del municipi amb 4 Grammys

Aquest cap de setmana s'ha celebrat a Prats de Rei l'edició virtual del GroundUP Music Festival, un esdeveniment organitzar pel músic multipremiat Michael League....

Mor el poeta igualadí Pius Morera als 78 anys

El poeta igualadí Pius Morera ha mort aquest divendres als 78 anys. Nascut el 5 de juliol de 1942, va guanyar l’Amadeu Oller de...

L’Anoia registra la pitjor campanya del cereal de l’última dècada

Campanya del cereal irregular a la Catalunya Central. Si bé a les zones més elevades la producció ha estat mitjana, al Pla de Bages...

L’Igualada Rigat no pot amb el Sarzana i cau a quarts de la WSE Cup

L’IHC RIGAT va caure eliminat divendres en els quarts de final de la WSE Cup i ja no es va poder classificar per les...

10 anys d’història d’uns populars, magnífics i generosos “Músics del Parc”

Va ser tot una delícia el passat dijous, 3 de juny, poder participar de l’últim concert d’aquest curs dels “Músics del Parc”, en un...
Compartir