FirAnoia recupera la normalitat amb 240 expositors
F

24 de setembre de 2021

Avui divendres comença el certamen FirAnoia, que s’allargarà fins diumenge al centre d’Igualada, amb el Passeig Verdaguer com a eix central i la Plaça de Cal Font com a espai dedicat a l’automoció. Un total de 241 expositors seran presents a la fira multisectorial, una xifra molt per sobre del centenar de la passada edició de 2020.

L’organització ha decidit fer coincidir la fira multisectorial i d’automoció amb la Fira d’Artesania, que estarà instal·lada al Passeig Verdaguer durant el cap de setmana (dissabte i diumenge) i també amb el Mercat d’Antiguitats que estarà instal·lat el diumenge al parc de l’Estació Vella i a la Plaça de Cal Font coincidint amb l’últim diumenge de mes. En total seran més de 16.000 metres quadrats d’exposició a l’aire lliure. L’únic certamen que no s’ha pogut reprendre és la mostra gastronòmica Tastanoia a causa de la normativa vigent.

El que sí que s’ha pogut recuperar enguany és la Fira d’Entitats i l’ofrena dels Hereus i les Pubilles, que l’han passat no es van poder fer a causa de la pandèmia. A més, FirAnoia presenta un atapeït programa d’actes que tindrà lloc en el marc de la Fira adreçades al públic familiar. L’objectiu de l’organització, Fira d’Igualada, és que en aquesta edició FirAnoia recuperi la màxima normalitat possible, ja que es tracta del principal aparador que tenen les empreses de la comarca al llarg de l’any i una oportunitat de promoció més necessària que mai per a molts negocis igualadins.

Perquè visitants i expositors puguin gaudir de la Fira amb seguretat, l’organització aplicarà tots els protocols sociosanitaris, com ara un recorregut que permeti mantenir la distància de seguretat entre els visitants, control d’aforament, limitació de l’accés només en punts concrets del recorregut, i tasques de neteja i desinfecció, tal i com ja es va fer en la passada edició de FirAnoia, el setembre de 2020, que es va convertir en una de les primeres fires que es va celebrar a Catalunya després de l’esclat de la pandèmia.

La 68ena edició de FirAnoia l’inauguraran oficialment divendres 24 de setembre a les 18h de la tarda el president de Fira d’Igualada, Magí Senserrich, la Consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà, i l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, que faran un recorregut pels diferents estands. L’endemà dissabte a les 11h del matí les autoritats locals visitaran la Fira d’Artesania.

Horaris
La Fira Multisectorial instal·lada al Passeig Verdaguer i la fira d’Automoció situada a la Plaça de Cal Font obriran avui divendres a la tarda (de 17h a 21h), dissabte de 10h a 14.30h i de 17h a 21h. Diumenge tancarà una hora abans, a les 20h. La Fira d’Artesania, al Passeig Verdaguer, es podrà visitar dissabte de 10h a 21h i diumenge de 10h a 20h, i el Mercat d’Antiguitats, ubicat al Parc de l’Estació Vella i a la Plaça de Cal Font el diumenge 26 de setembre, estarà obert de 10h a 14h.

Activitats per a tots els públics a l’Espai Servisimó
S’han organitzat gairebé una vintena d’activitats durant els tres dies que dura la fira, amb la col·laboració de diverses entitats i empreses igualadines. La majoria tindran lloc a l’Espai Servisimó, un nou espai que estrena FirAnoia enguany i que estarà situat al Passeig Verdaguer entre els carrers Sant Magí i Santa Caterina. En aquest espai, divendres a la tarda, el Col·lectiu Eixarcolant ha organitzat la xerrada “Recuperant les plantes oblidades, transformant la forma de produir i consumir aliments” a càrrec de Marc Talavera, i el complex esportiu Infinit hi farà una classe de Zumba.

Dissabte es farà una de les principals activitats de la Fira: el 4t Nordic Walking FirAnoia, un recorregut de 8 km al voltant de la ciutat d’Igualada que sortirà a les 10h del matí de l’Espai Servisimó. Una hora abans de la caminada, a les 9h, es farà una xerrada tècnica impartida pels instructors Isidre Tort i Carles Redón. Les inscripcions per la caminada es faran al mateix lloc mitja hora abans de la sortida. Es tracta d’una activitat organitzada pel Club Nòrdic Walking Catalunya Central, és gratuïta i es pot realitzar, sol, amb amics o en família. Les inscripcions restaran obertes fins a complir l’aforament permès.

El mateix dissabte a les 11.15h el Consell de la Gent Gran de l’Anoia organitza una activitat de contacontes dirigits a la primera infància a fi de combatre els estereotips associats a la vellesa a través de les relacions intergeneracionals, una activitat que es repetirà l’endemà diumenge a les 17:30h. A més, l’espai comptarà amb informació d’interès per promoure un envelliment actiu i saludable.

La tarda de dissabte, a les 18h, l’Escola Vilamúsics ofereix un concert dels alumnes del grup Combo Juvenil: Abril García, Judit Pous, Marcos Martínez i Jesús Jiménez dirigits per Genís Piqué, i cançons amb llengua de signes interpretada per Roser Vilà. Dissabte a les 19h, el grup Q-Arts farà dansa urbana, també a l’espai Servisimó.

Diumenge dia 26 serà el dia del Torneig d’Escacs; a les 11h s’iniciaran les partides ràpides d’escacs de 5 minuts, obertes a tothom. És gratuït i per participar-hi només cal enviar un whatsapp abans del dijous 23 de setembre al telèfon 616 916 076 indicant “ESCACS”, el nom i cognoms del participant i un telèfon de contacte. En cas de pluja es farà al vestíbul de l’Ateneu Igualadí.

A la tarda de diumenge, a les 19h, l’Escola Vilamúsics oferirà un concert del professorat de l’Escola a càrrec de Odoardo Torres, Roser vilà, Glòria Vilà, Genís Piqué, Rita Bosser i Suki Landareta dirigits per Xavier Cassanyes.

Activitats al llarg de tot el recorregut
A FirAnoia també hi haurà jocs gegants per a fer en família durant els tres dies que dura el certamen i estaran ubicats al Passeig Verdaguer entre els carrers Sant Josep i Esquiladors (estand 50). L’Espai Abacus, entre els carrers Sant Magí i de la Vida, oferirà tota mena d’activitats infantils. Al mateix tram, l’empresa de programació robòtica Codelearn també ha organitzat activitats sobre programació i robòtica per a infants a partir de 7 anys, i la Creu Roja farà un taller de xapes sobre “Estil de vida saludable” perquè tothom qui ho desitgi pugui pintar, personalitzar i endur-se la xapa posada.

Foto: Joan Solé

Un altre expositor que organitza activitats per als infants és el New York Institute, al seu estand situat entre els carrers Òdena i Sant Josep hi haurà tallers de manualitats, pintura, dibuix i contes per als més petits. Finalment, dissabte, en diferents espais de la Fira Multisectorial, hi haurà pintades de Grafittis New Jersey, amb la col·laboració de joves artistes de la Kaserna, de la Gaspar i de l’Electra Festival.

Hereus i pubilles
Enguany s’ha volgut reprendre una de les activitats més tradicionals que tenien lloc en el marc de FirAnoia i que l’any passat es va haver de suspendre per la Covid19: els Hereus i Pubilles. En total són 13 municipis anoiencs que aquest any seran representats per les parelles d’infants: el Bruc, Calaf, Calonge de Segarra, Carme, Castellfollit de Riubregós, Castellolí, Igualada, Jorba, Òdena, Rubió, Veciana, Els Prats de Rei i Vilanova del Camí. El format s’adaptarà per evitar riscos sanitaris i no es farà cercavila, però sí la recepció oficial a la Plaça de l’Ajuntament per part de les autoritats, que tindrà lloc diumenge 26 a les 11h del matí.

Premis per als compradors de vehicles
Un total de 21 marques de vehicles participaran al mercat d’Automoció exposat a la Plaça de Cal Font. Per tal d’incentivar la compra, es sortejaran 6 mil euros en premis entre els compradors, repartits en tres premis de 3.000, 2.000 i 1.000 euros. L’objectiu de l’organització és igualar la bona xifra de venda de vehicles de l’any passat: els 90 cotxes venuts.

Deixa un comentari

L'Enquesta

Vas tenir en compte la qualitat dels materials quan vas comprar o llogar el teu habitatge?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta