8.8 C
Igualada
Divendres, 8 desembre 2023

Un article de

ERC organitza una trobada amb entitats i la Directora General de Cultura Popular
E

Publicitat

Onze entitats culturals d’Igualada van ser presents la setmana passada a les cotxeres de Moixiganguers, espai on novament ERC Igualada va acollir una trobada sectorial tal com ve duent a terme des de fa mesos. La directora general de cultura popular i associacionisme cultural de la Generalitat, Adelaida Moya Taulés, va ser present a la trobada i va participar-hi amb la voluntat de “resoldre els problemes o dubtes que puguin tenir les entitats culturals de la ciutat ja que el nostre objectiu és servir a la cultura i ser útils. Volem aportar, ajudar i facilitar la feina”.

L’eix central de la trobada va consistir en debatre l’estat de la cultura de la ciutat en àmbits com les activitats, les subvencions, els equipaments, les col·laboracions entre colles i la Festa Major. Eixos centrals que segons els republicans “marquen la diferència en una bona planificació cultural”.

La directora, per la seva banda, va poder presentar les línies d’ajut que des de la Direcció General estan a punt de convocar i va explicar també la futura Llei del patrimoni cultural immaterial català i de l’associacionisme cultural que està impulsant el Govern. Una nova normativa que s’adaptarà al concepte més ampli i actual de patrimoni cultural immaterial i que vol contrarestar les lleis estatals, clarament centralitzadores. Alhora, també promourà el reconeixement, el foment i la promoció de l’associacionisme cultural, així com el seu treball en benefici de les persones i de la societat. Finalment Moya es va posar a “disposició d’Igualada i de les seves entitats per tal d’ajudar en tot allò que sigui possible”.

Des d’Esquerra valoren molt positivament la trobada cultural que va aconseguir-se amb la reunió i consideren que el govern de la ciutat està “mancat de lideratge cultural”. Els republicans asseguren que continuaran debatent i organitzant trobades amb els diferents àmbits i que seguiran “promovent debats de ciutat”, tal com ja han fet amb esports i educació. En declaracions posteriors, Enric Conill, va assegurar que “Igualada la construirem entre tots, escoltant tots els actors i tenint en compte totes les veus”. Per finalitzar el grup municipal d’Esquerra Republicana va assegurar que està a la disposició de les entitats, la gent i les associacions i que pròximament anunciaran la data de noves trobades sectorials.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies