ERC considera una “presa de pèl” que només es vulgui abaixar l’IBI “6€ a l’any”
E

15 de setembre de 2021

Esquerra Republicana d’Igualada considera “una autèntica presa de pèl” que el govern municipal d’Igualada hagi anunciat que baixarà l’Impost sobre béns i immobles (IBI) però realment la rebaixa només serà de l’1%, tal i com ha dit el propi govern, i això suposarà una rebaixa de “6€ per rebut a l’any”. Segons els republicans, això és “una misèria” que no ajudarà “en res” a cap igualadí i recorden que “Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més cars de Catalunya”.

“Els igualadins pagaran més en taxes que l’any anterior”
A més a més els republicans revelen que “no només es fa una rebaixa ínfima de l’IBI sinó que el govern municipal de Marc Castells apuja 280.000€ altres taxes, o sigui que els igualadins enguany pagaran més en impostos i taxes que en l’any anterior”. Segons els republicans, el govern de Castells està fent una maniobra de màrqueting per poder anunciar a bombo i plateret que rebaixen l’IBI però en realitat “només l’abaixen 6€ a l’any i apugen altres taxes”. Des d’ERC demanen a Marc Castells que “es retracti” i “reconsideri aquesta proposta de pressupostos” ja que això és “una presa de pèl monumental als ciutadans i ciutadanes d’Igualada”.

ERC vol aprovar els pressupostos del govern a canvi d’una rebaixa important de l’IBI
Des d’ERC estan “disposats” a aprovar els pressupostos i posen com a condició “que hi hagi una rebaixa important de l’IBI. Òbviament 6€ a l’any no és una rebaixa, és una presa de pèl. Si volen que els hi aprovem els pressupostos, i nosaltres ho volem fer, han de proposar una rebaixa molt més important de l’IBI i en cap cas apujar altres taxes”.

Igualada, la desena ciutat de l’estat espanyol amb l’IBI més car
Els republicans recorden que Igualada és la desena ciutat de l’estat espanyol amb l’IBI més car superant totes les capitals de província, menys Madrid alhora que és la ciutat mitjana amb l’IBI més car de Catalunya. Els republicans expliquen que “des que Marc Castells és alcalde, l’IBI ha pujat 5 milions d’euros, un 25%” i això ha comportat que “els igualadins han pagat pràcticament 50 milions d’euros de més només en IBI des que Castells és l’alcalde d’Igualada”.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta