Empresaris de l’Anoia reclamen mesures de protecció “urgents” per a les empreses afectades per la crisi sanitària

12 de maig de 2020
ACN – Empresaris, autònoms i professionals de la comarca de l’Anoia, reclamen “amb urgència i de manera unitària” que es tingui en compte la situació “crítica” del territori i que s’apliquin mesures de protecció “especials i prioritàries” per a les empreses afectades, en especial les de la Conca d’Òdena. En un manifest, la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) assenyala que les mesures aplicades fins ara “no són suficients” i reclamen un pla especial industrial local. Després de quasi dos mesos des del confinament de la Conca, la UEA, entre d’altres, reclama una solució “urgent” per als treballadors de fora de la Conca que treballen a la zona doblement confinada. També demanen que es consideri la Conca com a “zona catastròfica” .
En el manifest fet públic per la UEA es demana “menys burocràcia i més agilitat” per gestionar els tràmits i poder accedir als ajuts tant de pimes com d’autònoms. La UEA també assenyala que les mesures aprovades pels governs “no són suficients” per als autònoms, “ni tenen en compte les seves necessitats específiques”. “La majoria tancaran previsiblement amb pèrdues i no podran afrontar la seva recuperació només amb préstecs, ja que l’endeutament no serà assumible per la major dels casos”.
El manifest també fa incís en la restauració, l’hostaleria i el turisme de la comarca, amb un important pes en l’economia e la zona. La UEA demana ajudes i facilitats administratives per “sobreviure” en els propers mesos així com “un projecte turístic a nivell de país” per poder potenciar i repartir el turisme arreu de Catalunya. La qual cosa permetria “deslocalitzar les zones tradicionalment més turístiques cap a zones de menys densitat”. Des de la Unió ja treballen en un pla de xoc per aquests sectors i col·lectius i, en aquest sentit, demanen una condonació en les quotes a la Seguretat Social, així com que s’agilitzi l’elaboració d’un protocol únic per a la cadena turística.

Pel que fa al petit comerç, el manifest reclama mesures i ajudes directes per a aquest sector. Una altra de les problemàtiques són els préstecs ICO, la UEA demana que tots els tràmits s’agilitzin i sobretot que s’elimini o es rebaixi l’interès que les entitats financeres hi apliquen.

El manifest també reclama ajudes per a la guarda d’infants i mesures i serveis que assegurin el teletreball. D’altra banda, es demana una reducció i flexibilitat en els costos de subministraments i serveis de les empreses i els autònoms, com l’energia o el gas.

Sobre els ERTO, l’entitat demana un pla d’adaptació per a les empreses afectades un cop s’acabi l’estat d’alarma, ja que s’haurà d’encarar el procés de tornada de la plantilla. Segons apunten, “és igualment necessari condonar la Seguretat Social dels treballadors afectats per l’ERTO”.

El manifest denuncia que les mesures de desconfinament arriben “tard i amb comptagotes”. Per això, reclamen que s’informi “amb marge de temps suficient” i que s’estableixi “un protocol concret que ofereixi credibilitat als establiments i empreses”.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que, malgrat la posició contrària del govern municipal d'Igualada, s'acabarà pujant el rebut de l'aigua?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta