Emocions i política, a la propera sessió dels Dimarts de Diàlegs
E

10 d'abril de 2018

L’espai de debat i reflexió d’Igualada DdD (Dimarts de Diàlegs) ja té a punt la sessió d’aquest mes d’abril amb la qual torna després d’una aturada d’uns mesos i que servirà per obrir el cinquè any de la iniciativa. La sessió portarà per títol: “Com gestionem les emocions davant l’actual situació política?”. Serà el dimarts 17 d’abril, a les 8 del vespre, a la Sala de Socis de l’Ateneu Igualadí.

Catalunya viu immersa en un procés polític que els darrers mesos ha generat un grapat d’emocions. DdD vol fugir del debat polític i analitzar el tema des d’una altra perspectiva: posar en comú com s’està vivint la situació des de les emocions i aprendre a gestionar els sentiments que s’han generat, independentment de la posició política de cadascú. Es proposa un debat introspectiu per conèixer quina és la capacitat de resiliència de les societats davant un conflicte polític i com es pot trobar la manera de conviure-hi.

La introducció de l’acte anirà a càrrec de la Doctora en Filosofia i Catedràtica en Sociologia, Marina Subirats. A través d’un diàleg-entrevista amb el coordinador de DdD, Jordi Cuadras, Subirats explicarà com una societat es comporta davant una situació de tensió política com la que viu Catalunya, quines emocions es generen i com poden canalitzar-se.

Després es passarà a escoltar les intervencions de la “Fila 0” amb persones rellevants d’Igualada i l’Anoia que tenen opinions diverses perquè aportin el testimoni de quines emocions estan vivint davant l’actual situació. En aquest sentit, s’ha convidat Xavier Badia (professor i exregidor), Rafael Jorba (periodista), Carme Junyent (lingüista) i Oriol Solà (enginyer industrial i exregidor). El públic també podrà intervenir-hi, com en qualsevol sessió de DdD, ja que la seva paraula és fonamental, ja sigui aportant reflexions o preguntes.

Quart aniversari

Amb la sessió del proper dimarts 17 d’abril, a les 8 del vespre, a la Sala de Socis de l’Ateneu, DdD celebrarà quatre anys d’activitat. Per això oferirà una copa de còctel a tothom al final de la sessió per commemorar-ho. Cal recordar que Dimarts de Diàlegs és l’espai de tertúlia, debat i reflexió d’Igualada que acull l’Ateneu Igualadí des del mes de gener del 2014 i que ha rebut el Premi Ateneus 2016 en l’àmbit de la comunicació. DdD entén i promou el debat, el diàleg i la discussió com a eines per a fomentar el coneixement i el pensament crític a la ciutat. Es fa un dimarts al mes i sempre es posa a debat un tema relacionat amb Igualada. De moment, en aquests quatre anyss’han convocat un total de 34 sessions. La web de la iniciativa és dimartsdedialegs.cat, on es poden veure resums de totes les sessions.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?