22 C
Igualada
Dissabte, maig 28, 2022

Els visitants tornen a fer net de vinyales en la 10a edició de la fira

La 10a edició de fira de la Vinyala d’Òdena ha tornat a aplegar milers de visitants amb ganes de menjar cargols. A les 10h del matí, només obrir portes, ja van començar arribar visitants a degustar el cargol de vinya complementat pels productes gastronòmics de proximitat.

Al llarg de tot el matí no va parar la venda de degustacions, que un any més va acabar exhaurint les existències de la desena de restauradors participants. El visitant, a més dels diferents plats cuinats amb vinyales, també trobava oferta de cellers amb vins, caves i cerveses de proximitat i artesans alimentaris amb producte KM0. També es va comptar amb la col·laboració de la Confraria de La Vinyala que van cuinar 5 grans paelles per qui preferia endur-se, en format carmanyola, les vinyales a casa. En total es van cuinar més de 1.000 quilos de vinyales.

La fira gastronòmica va anar acompanyada del mercat del cargol i d’un seguit d’actuacions a la mateixa plaça de la Colla gegantera de Calders, amb uns capgrossos en forma de cargol, i del grup de grallers “Els Borinots”. També es va realitzar la tradicional Festa de la Verema, que un any més va reunir hereus i pubilles per la tradicional trepitjada de raïm per convertir-lo en most.

Cap al migdia va tenir lloc l’acte de lliurament dels premis Vinyala d’Òdena. D’una banda el premi popular en el qual els visitants votaven la millor tapa. La guanyadora va ser pel restaurant Canaletes seguit del Bar Jordi i el Bar Fènix. Pel que fa al premi del jurat professional, format per la Confraria de la Vinyala, l’entitat francesa “Team Cargols” de Perpinyà, van fallar per segon any consecutiu, a favor del Bar Fènix.

La 10a edició de la Fira de la Vinyala va comptar amb un sentit homenatge al qui fou president i confrare Major de la Confraria de la Vinyala, Francesc Puertas. L’Ajuntament va fer entrega a la Confraria de la Vinyala d’un petit trofeu en record a qui fou un dels impulsors de la Fira i en el que deia “El nostre millor homenatge no pot ser altre que seguir impulsant la gastronomia de la vinyala”.

L’alcaldessa d’Òdena, Maria Sayavera, fa una valoració molt positiva de la fira i afirma que “la Fira ha acomplert els seus objectius, ser de nou un espai gastronòmic de trobada entorn aquest producte singular, la vinyala. Si bé és cert que els efectes de la Covid encara s’han notat, sobretot pel que fa a la procedència de més lluny de visitants, milers d’amants del cargol i curiosos s’han tornat a reunir a la Fira. Sayavera, també ha volgut agrair als restauradors, comerços i productors alimentaris la seva participació a la fira i la seva oferta de qualitat.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

“Natures”, d’Enric Mir: una admirable mostra pictòrica amb ànima

Aquests dies, a la Sala Municipal d’Exposicions, la mostra pictòrica “Natures”, amb quasi una vintena de quadres a l’oli, pintats sobre las suports de...

Aquest diumenge tindrà lloc la II Mostra de Productes del Parc Agrari a Rubió

Aquest proper diumenge i coincidint amb la festa major de Rubió, la localitat acollirà a la plaça de l’ajuntament -al costat del Castell-, la...

Demanda de l’Ateneu al llogater del Pub Acústic per no deixar el local

La junta de l’Ateneu Igualadí ha presentat aquesta setmana una demanda judicial contra el llogater del Pub Acústic, situat en el mateix carrer Sant...

Igualada encara la recta final de l’Anella Verda

Un dels projectes de més interès del govern municipal d’Igualada en els darrers anys, l’Anella Verda de la ciutat, entra en la seva recta...

L’editorial: Una comarca segura?

Darrerament, s’ha fet habitual llegir notícies derivades d’allò que es malacostuma a anomenar en l’argot periodístic “fet divers”, un sinònim dels “successos” de tota...
Compartir