Els Pastorets de Calaf tornen a escena

34

Com cada any, des de ja fa 94 anys, Els Pastorets de Calaf tornen a escena. L’espectacle es podrà veure els dies 25 de desembre a les 19 h, el 29 de desembre de 2019 a les 17’30
i els diumenges 12, 19 i 26 de gener de 2020 a les 17:30 a la Sala Folch i Torres del Casal de Calaf.

A una cinquantena de decorats diferents i a més d’un centenar d’actors sobre l’escenari, se li suma una il·luminació extraordinària, un vestuari cuidat, una impecable sonorització i uns efectes especials sorprenents que varien edició rere edició i que han fet que els Pastorets de Calaf, esdevinguin una de les propostes més destacades teatrals nadalenques.

La música també és un aspecte clau, es tracta de la partitura original escrita pel compositor Valentí Miserachs que, amb motiu del 90è aniversari, va adaptar i interpretar la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i el cor ARSinNova.

Menció a part és l’intens i acurat treball de la directora de l’obra, Mireia Cirera, actriu i mestra d’interpretació, llicenciada en art dramàtic a l’Institut del Teatre de Barcelona, que ha aconseguit donar-li un gir molt més actual i proper a un text que es va escriure a principis del segle XX. Aquesta feina ha estat possible gràcies al treball que Cirera ha dut a terme a través de la feina centrada en la dicció i l’entonació per tal de fugir dels tòpics interpretaius i escènics, amb la qual cosa ha aconseguit que els Pastorets transmetin una història molt més vivencial i propera, un esforç que ha valgut molt la pena, ja que ha dotat a l’obra i als personatges nous matisos i un caire molt més modern.

Enguany Jordi Rial i Albert Latorre s’estrenen en la interpretació dels personatges Rovelló i Satanàs, a més a més, també es podrà gaudir de la incorporació d’alguns joves que provenen dels Pastorets Infantils de Calaf, que de ben segur aportaran el millor d’ells i es faran notar tant sobre l’escenari com a la platea del Teatre del Casal de Calaf.