Els Moixiganguers mantenen el ritme de cara a un juny prometedor

207

Terrassa_5de7Aquest diumenge els Moixiganguers d’Igualada han participat a la diada castellera de la Festa Major de Ca n’Aurell de Terrassa, on han descarregat el cinc de set, el quatre de set amb agulla i el quatre de set, l’actuació que van fer la setmana anterior a Barcelona. Els igualadins han actuat al costat dels Castellers de Terrassa i dels de Badalona, que també han completat castells de set.

 

L’actuació dels morats a Terrassa ha començat amb el cinc de set, una estructura que acostumen a aprofitar per rodar castellers de tronc i darrerament també per carregar-lo amb més pes de l’habitual i continuar el treball de cara a un possible cinc de vuit. El cinc no ha donat problemes als igualadins, que l’han completat amb agilitat i molt bon ritme. A segona ronda els morats han descarregat el quatre de set amb agulla, el quart d’aquesta temporada i un dels millors de l’any, i a tercera ronda un quatre de set de tràmit. S’han acomiadat de Terrassa amb un pilar de cinc i dos pilars de quatre. Els amfitrions, els Castellers de Terrassa, han completat el programa previst amb solvència: el set, la torre i el cinc de set, mentre que als Castellers de Badalona els ha condicionat les baixes d’última hora i s’han hagut de conformar amb el tres i el quatre de set i el tres de sis amb agulla, després d’un intent desmuntat de quatre de set i de tres de set amb agulla.

 

Folres de tres i torre a l’assaig a la fresca

assaig a la fresca (prova 3de9)Coincidint amb la FirAnoia, els Moixiganguers van protagonitzar un assaig a la fresca a la Rambla de Sant Isidre d’Igualada divendres a la nit. Amb moltes casmises castelleres i altres aficionats i curiosos que s’hi van voler apropar, la colla va poder fer proves importants de nous castells, com el cinc de vuit o el tres de nou amb folre. A partir d’ara els assajos continuen a Cal Tabola (C/Sant Antoni de Baix, 106-108) dimecres (de 20 a 22 h) i divendres (de 21.45 h a 00 h) i els morats conviden a tothom qui ho vulgui a participar-hi. Al juny els Moixiganguers tenen tres actuacions. La primera és a Vic, diumenge vinent, en motiu de la diada del local dels Sagals d’Osona, i els dos caps de setmana següents tornaran a Barcelona: diumenge 12 seran a la Festa Major del Baix Guinardó i el següent a la Festa Major del Fort Pienc. Al llarg d’aquests tres compromisos els morats esperen tornar amb regularitat als vuit pisos.