24.1 C
Igualada
Divendres, juny 2, 2023

El Xat Jove Anoia torna als instituts per a resoldre dubtes de salut

Els equips d’Atenció Primària a l’Anoia reimpulsen el Xat Jove Anoia, una iniciativa adreçada a joves perquè puguin fer consultes confidencials i personalitzades sobre temes de salut a través de l’aplicació de missatgeria WhatsApp.

Es tracta d’un projecte pilot liderat per les professionals d’infermeria del Programa Salut i Escola i les llevadores de l’ASSIR Anoia de l’ICS a la Catalunya Central. L’eina pretén promoure la salut i la prevenció de malalties a l’escola. A través de missatgeria, i de forma anònima, les professionals poden rebre consultes i resoldre dubtes en matèria de salut afectiva i sexual, consum de drogues i prevenció de drogoaddiccions, salut alimentària…, i fer difusió als joves dels serveis de salut comunitària del territori.


El Xat Jove Anoia està adreçat a infants i joves d’entre dotze i divuit anys. Per poder-los explicar la iniciativa, les infermeres fan xerrades durant aquest mes de maig i juny amb els alumnes de cinc instituts de la comarca de l’Anoia: l’Institut Molí de la Vila de Capellades, l’Institut de Vallbona d’Anoia, l’Institut Joan Segura i Valls de Santa Coloma de Queralt, l’Institut Pere Vives Vich d’Igualada i l’Escola Pia d’Igualada.

Com accedir al Xat Jove Anoia
Si tens entre 12 i 18 anys, pots enviar qualsevol consulta relacionada amb la salut afectiva i sexual, les drogues o les addiccions al Xat Jove, a través de whatsapp. Has d’escanejar un codi QR que trobaràs als cartells i pòsters penjats als instituts i Centres d’Atenció Primària.
La consulta és gratuïta, anònima i confidencial i disponible els dies laborables de 8 a 20 h.
El projecte pilot es duu a terme en el marc de l’acord de col·laboració entre la Gerència Territorial Catalunya Central de l’Institut Català de la Salut amb Abi Global Health, una empresa de salut digital amb seu a Barcelona i Dublín.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Sortida del grup del projecte “Radars”, que atén gent gran en solitud no volguda

El programa Radars, nascut des de la regidoria d’Acció Social per atendre les persones grans en situació de solitud no volguda, ha organitzat una...

Igualada obre el procés de licitació dels primers serveis del futur nou Mercat

L’Ajuntament d’Igualada obre la licitació per a la cessió dels lots de venda i del forn/granja del futur mercat “La Masuca” en la seva...

Triangular d’empresàries i directives del Berguedà, l’Anoia i el Garraf-Penedès, que tindrà segona edició a l’Anoia

Més d’una cinquantena de persones van protagonitzar la primera edició de la Triangular d’empresàries i directives de l’ACEB Suma, la UEA Inquieta i Dones...

Últimes notícies