4.1 C
Igualada
Dijous, desembre 9, 2021

El relat i la força

Un analista polític espanyol és aquell que en una tertúlia abans d’eleccions assegura que VOX no entrarà al Parlamento de Andalusia i a l’endemà de les eleccions, t’explica perquè VOX ha tret dotze escons.

Hi ha analistes polítics catalans que des de setembre del 2015 estan dient que el procés s’ha esgotat i ho segueixen dient el desembre del 2018. N’hi ha que fins i tot ridiculitzen qualsevol manifestació de protesta “perquè fent concentracions, llacets grocs, sopars grocs o cassolades, no es va enlloc”. Són els mateixos que quan els CDR es manifesten, tallen carreteres o aixequen les barreres dels peatges, es queixen de la violència de les manifestacions sobiranistes.

Uns i altres, coincideixen en dir que a l’extrema dreta l’ha despertat l’independentisme i, per extensió, tots els mals d’Espanya els genera Catalunya.
El PSOE s’ha fotut una castanya electoral a Andalusia. De qui és la culpa? Segons ells dels catalans. No volen veure que qui ha desencisat a més de mig milió de votants que s’han quedat a casa, ha estat la corrupció i la inacció del PSOE que fa quasi quaranta anys que governa Andalusia sense que es notin els més de cent mil milions d’euros que l’Estat hi ha abocat.

Ara, per reparar la via d’aigua que amenaça a escorar la nau socialista, des del PSOE amenacen a aplicar novament l’article 155. L’excusa és que diumenge els CDR varen aixecar les barreres dels peatges de les autopistes. No. No es varen tallar les carreteres, al contrari, es va alliberar del tràmit del pagament, i això ha alarmat a la banca (que dona crèdits al PP, Ciudadanos i al PSOE i dona diners a fons perdut a VOX) que exigeix “mano dura contra los catalanes”.

La premsa espanyola, des de l’ABC al País, passant per La Vanguardia i el Periódico, demanen i justifiquen un altre 155 per la pretesa ingovernabilitat de Catalunya.
Per això em sap tan greu escoltar analistes i tertulians ridiculitzant des de TV3, Catalunya Ràdio o RAC-1 la vaga de fam dels presos polítics catalans, la política que es fa des de l’exili o les diferències entre els partits sobiranistes.

No sé què volen que fem per oposar-nos a un estat que ho té tot: el Consell de Ministres, Las Cortes, el Senat, l’Ibex35, la judicatura, l’exèrcit, l’economia, els afers exteriors… i enfront d’això Catalunya només té la voluntat dels catalans que ens oposem a tota la maquinària de l’Estat amb les mans obertes i una oferta de diàleg.
Els unionistes poden imposar el relat que volen, per fals que sigui, perquè tenen totes les forces de l’Estat. Els sobiranistes hem de suportar setciències –molt ben pagats- que es burlen de la bona gent que lluita sense altra cosa que la seva voluntat.
I no obstant, guanyarem.

Jaume Singla

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Procés participatiu a Montbui per a triar noves millores del municipi

Entre els dies 4 i 18 de desembre les persones del empadronades en el municipi a partir de 16 anys podran votar telemàticament en...

La rotonda del Pla de la Masia restarà tallada dissabte 11 de desembre

Les obres d’adequació de la rotonda del Pla de la Masia i del carrer de Cal Riba que ha encarregat l’Ajuntament d’Òdena s’executaran dissabte...

Santa Coloma encén la il·luminació nadalenca

Santa Coloma de Queralt va encendre, el passat dissabte 4 de desembre, la seva il·luminació nadalenca. Ho va fer després d’una gran jornada a...

Aprovada la vacuna de la covid per als infants d’entre 5 i 11 anys

La Comissió de Salut Pública del Ministeri ha aprovat la vacunació contra la covid per als infants d'entre 5 i 11 anys. A finals...

Cap de setmana amb triomfs pels atletes del C.A.Igualada

L'atleta del CAI Petromiralles Roger Suria, va assolir una brillant victòria en la seva categoria Sub-20, en la 55ª edició del Cros Internacional de...
Compartir