Les AMPA de l’Emili Vallès i el Ramon Castelltort reclamen que se’ls mantingui la gestió dels menjadors
L

20 de desembre de 2018

Prop d’una vintena de centres escolars van protagonitzar accions reivindicatives aquest dimecres per protestar contra el decret de menjadors escolars que no garanteix que les AMPAs puguin seguir gestionant-los. A Igualada, l’Emili Vallès i el Ramon Castelltort, les dues úniques públiques gestionades per AMPAs, van optarper convidar-hi els mitjans de comunicació per mostrar-los com pot funcionar un menjador gestionat pel col·lectiu de pares i mares.

Elisa Martínez, presidenta de l’AMPA de l’Escola Emili Vallès d’Igualada, remarcava que l’objectiu de la protesta és defensar l’actual “model de menjador”. “És de qualitat, opta pels productes de proximitat i manté els preus assequibles per a les famílies”, va recalcar. Posa com a exemple que aquesta gestió de l’AMPA va permetre arrencar per primera vegada a la capital de l’Anoia un programa de beques menjadors per a alumnes de secundària fins llavors mai vist.

L’objectiu de SOS Menjadors és tombar definitivament el decret i substituir-lo per una llei que garanteixi que les AMPAs que ho vulguin puguin continuar fent autogestió o contractació directa del servei de menjador. Aquest nou marc ha d’assegurar que tots els menjadors compleixin unes garanties de qualitat pedagògica i alimentària bàsiques. Des de la plataforma asseguren que una llei faria possible complir les directives europees i les lleis de l’Estat i de la Generalitat en matèria de contractació pública, permetent que les associacions de famílies puguin gestionar el menjador escolar.

Malgrat que la conselleria ha posat sobre la taula aquesta setmana en una reunió amb la plataforma SOS Menjadors Escolars la possibilitat de regular per llei, i no per decret, l’espai del migdia a les escoles, l’entitat va voler mantenir les protestes previstes i van treure el servei als patis de les escoles, carrers i places.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta