El Monbus Igualada cau a Esparreguera i suma la segona derrota a la lliga
E

27 de novembre de 2018

El passat dissabte, 24 de novembre, el Monbus C.B. Igualada visitava una pista molt difícil: el Pavelló Ramon Martí d’Esparreguera on, amb entrades limitades es va impossibilitar la presència de molts afeccionats igualadins que volien ser-hi presents. S’enfrontaven un Igualada recuperat de l’ensopegada a Quart amb la victòria davant l’Olivar i un Tenea C.B. Esparreguera amb ganes de seguir fent un bon inici de campionat.

La setmana no començava amb bon peu per un Monbus C.B. Igualada que rebia una notícia personal que deixava tocat a tot el vestidor. La mort de l’ex-directiu del club Toni Fons, pare d’en Carles i Jordi Fons, jugadors dels 1r i 2n equip del club. Tot hi això els igualadins van fer pinya i es va afrontar la setmana tan bé com es va poder donades les circumstàncies.

Amb el Ramon Martí ple fins la bandera es preveia un partit molt intens, en una pista de dimensions molt reduïdes que no facilitaria el joc atractiu i de contraatac de l’equip igualadí. El partit començava amb igualtat màxima al marcador. Els locals s’avançaven amb un 7-4 que ràpidament els de l’Anoia retornaven amb un parcial de 0-4 per tornar a posar les taules al marcador. Amb empat a 9 els verd-i-negres començaven a sentir-se còmodes sobre el parquet. Les errades defensives dels igualadins fruit de la falta de concentració, afavorien el joc local. L’Igualada trobava bones situacions ofensives però la falta d’encert va acabar marcant el resultat d’aquest primer quart el qual s’arribava amb un 23-13 final després d’un parcial de 8-0 pels locals.

El segon quart començava de la mateixa manera que acabava el primer: falta de connexió amb el partit i d’encert de l’Igualada que s’anava enfonsant mica en mica amb un nou parcial en contra de 9-6. Va ser llavors quan hi va haver una reacció igualadina que amb un parcial de 0-6 reduïa diferències i baixava dels deu punts de diferència amb el marcador 32-25. El canvi de xip de l’Igualada, traient el caràcter a la pista, els donava ales per seguir sumant i endur-se aquest quart 15-19. S’arribava al descans 38-32 amb tot per decidir a la segona meitat.

La diferència es mantenia en el tercer quart fins que els de l’Anoia aconseguien un nou parcial de 0-8 i es col·locaven 45-42, només a 3 punts. Però els locals, amb l’ajuda de l’afició aconseguien ampliar l’avantatge per empatar el parcial del quart a 17 i arribar a l’últim quart 55-49.

La  diferència al marcador es mantenia durant tot el quart i s’arribava als minuts finals amb el partit totalment obert. Els igualadins havien pogut empatar el partit però just en aquells instants una dubtosa falta antiesportiva significava la desqüalificació del director de joc, Pau Camí, i complicava una mica més la feina a l’equip visitant. S’arribava en l’últim minut tant sols amb tres punts de diferència però els de l’Anoia ja no van poder capgirar el partit que acabava amb 76-70.

L’equip igualadí finalitzava amb inèdit 2/19 en llançaments de 3 punts majoritàriament alliberats, que van facilitar que l’equip esparreguerí es tanques amb garanties sobre el joc interior visitant i donés així opcions reals de victòria a l’equip local.

Amb aquesta el Monbus C.B. Igualada suma la segona derrota de la temporada. Tot hi això segueix lluitant a la part alta de la classificació empatat amb l’Ibersol C.B. Tarragona a la persecució del líder C.B. Quart-Germans Cruz. La resta de rivals estan a dos o més partits.

La propera setmana rebran a les Comes un renovat CB Cornellà amb nou entrenador i el fitxatge estrella de Xavi Guirao.

Monbus C.B. Igualada: Miki Stobart (21), Sergi Carrión (11), Miquel Benito, Edu Burgès (10), Jordi Torres (4), Carles Fons (7), Jaume Torres (4), Arnau Latorre, Pau Camí, Alex Matencio, Edu Tejero (5), Roger Pérez (8).