28 de febrer de 2019

La MICOD prepara diversos actes de cara al dia 8 de març

Un any més, l’àrea d’Igualtat de Gènere de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) coordina i organitza l’agenda d’actes que tindran lloc amb motiu del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones.

Ara fa un any, les dones van sortir al carrer i van protagonitzar una vaga feminista, que a més de ser una vaga laboral i estudiantil, va ser també una crida de vaga en altres sectors com el de cura, el domèstic o el de consum, relegats especialment a les dones. Aquelles concentracions van significar un abans i un després en el moviment feminista i ara, més que mai, cal continuar treballant en aquesta lluita cap a un model de societat on les persones estiguin al centre i les dones tinguin les mateixes oportunitats, drets i llibertats.

L’agenda d’aquest 8 de Març proposa activitats molts diverses al territori i per a tots els públics, per a fer palesa aquesta discriminació de gènere en tots els àmbits de la vida: personal, social, familiar, laboral. Els ajuntaments de la Mancomunitat, de forma transversal des de diversos departaments i conjuntament amb les entitats de dones i altres entitats del territori, posen a l’abast de la ciutadania activitats que visibilitzen els biaixos de gènere i les violències masclistes que pateixen les dones. La portada de l’agenda d’enguany és l’obra guanyadora del 6è Concurs de Cartells del 8 de Març, Carla Alba Pulido.

Aquesta agenda inclou l’exposició de cartells presentats al concurs, tres concursos oberts, activitats per a la infància i famílies, activitats per a joves i també per a la ciutadania en general. Més de quaranta accions en total, repartides durant el mes de març en una agenda que es podrà trobar als equipaments municipals i també al web www.micod.cat.
L’acte institucional del Dia internacional de les Dones tindrà lloc el proper 7 de març, a les 12h, a l’Institut Pere Vives Vich d’Igualada. Una jornada per a joves on la ponència marc El sexisme també surt de festa. Aproximació a les violències sexuals en espais festius hi tindrà protagonisme. En aquest acte s’ha convidat a tots els delegats i delegades de tots els centres de secundària, perquè facin taca d’oli en els propis instituts i contribueixin a prendre consciència de les agressions masclistes que es donen en els espais de festa, de forma impune i massa normalitzades i naturalitzades.

Diumenge, 10 de març, tindrà lloc a Òdena la primera Fira de les Dones, que aplegarà més d’una quarantena de dones que compartiran les seves creacions, projectes i aportacions en una matinal on la xarxa de dones seran protagonistes. A Vilanova del Camí, els actes centrals de la campanya es faran el mateix 8 de març, a partir de les 16:30h a la Plaça del Mercat. La Pobla de Claramunt també farà concentració el mateix 8 de març, a les 19h a la Plaça de l’Ajuntament. I , a les 19h, tindrà lloc la manifestació de dones que els col·lectius feministes del territori han organitzat pels carrers d’Igualada.

Les regidores de l’Àrea d’Igualtat de la Mancomunitat valoren molt positivament la resposta ciutadana i sobretot de les entitats de dones per a enriquir l’agenda i organitzar un març feminista i reivindicatiu.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: