14.4 C
Igualada
Dijous, abril 15, 2021

El govern de Sant Martí Sesgueioles fa un balanç positiu de la gestió del primer any de mandat

Aquest dilluns 15 de juny es complia un any de mandat, després de les eleccions municipals del passat 2019. Des de l’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles es fa un balanç positiu de la gestió feta fins al moment, i es vol “seguir treballant per a l’impuls de la sostenibilitat i el respecte al medi ambient, la transparència i la gestió municipal responsable, i el servei proper i dedicat a tota la població de Sant Martí Sesgueioles”.

Durant aquest any, s’ha fet efectiva la instal·lació de fibra òptica al municipi, tan necessària en aquest món cada cop més digital. També s’ha dut a terme la millora del pati de l’Escola Font de l’Anoia, s’ha creat un punt d’alimentació per a la colònia de gats del municipi, i s’han efectuat diferents obres a la via pública, com la retirada del cablejat sense ús dels carrers.

En marxa el nou projecte de creació d’un edifici de serveis a l’equipament esportiu
Un dels projectes impulsats per l’actual govern, i en el que s’hi està treballant, és el projecte de creació d’un edifici de serveis a l’equipament esportiu de Sant Martí Sesgueioles. Ja s’ha construït l’espai de pícnic i barbacoes, i recentment s’ha aprovat el plec de clàusules per tal de crear una nova zona de vestidors i bar a la zona esportiva, en un edifici sostenible i ecològic.

Recuperació del llegat i patrimoni de Sant Martí Sesgueioles
En breu l’Ajuntament té previst iniciar la recuperació de la font del Cargolet del municipi, així com també començar l’estudi arqueològic del Castell de Vilallonga. En aquest sentit, el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona va atorgar una subvenció per a l’estudi històric documental, l’aixecament de plànols i la recerca arqueològica del castell, però la iniciativa actualment es troba aturada en motiu de la pandèmia del Covid-19.

Dinamització i impuls pel reconeixement de Sant Martí Sesgueioles
L’actual equip de govern també ha iniciat diferents iniciatives pel reconeixement i la dinamització del municipi. Durant aquest any s’ha impulsat la creació d’un nou gegant i geganta de Sant Martí Sesgueioles, a través d’un procés participatiu que va apel·lar a tota la població. Des de l’Ajuntament, la voluntat és que la gent jove del municipi es motivi a sortir amb els gegants a trobades del sector arreu de Catalunya, donant presència a Sant Martí Sesgueioles.

Per altra banda, el projecte d’agermanament amb Patrica (Itàlia) segueix actiu, malgrat que les activitats previstes s’hagin hagut de suspendre a causa del Covid-19.

En l’àmbit del comerç, des de l’Ajuntament s’està treballant per tal de potenciar-lo a través de subvencions tant econòmiques com tècniques, gràcies a la col·laboració de Diputació de Barcelona. Es tracta d’una iniciativa que en breu es posarà en marxa.

Pel que fa a les persones en situació d’atur, a partir del juliol l’Ajuntament té previst iniciar un projecte de creació de plans d’ocupació municipal. En aquest sentit, des de l’equip de govern es va impulsar un estudi de situació per tal de conèixer les oportunitats a nivell de professionals a l’atur de les quals disposa el municipi, per tal de crear nous plans d’ocupació de curta durada, on cada persona pugui aportar els seus coneixements.

La voluntat de l’equip de govern és “continuar treballant per a tota la població de Sant Martí Sesgueioles”. Donada la pandèmia del Covid-19, s’està impulsant diferents iniciatives per tal d’ajudar a la població davant la crisi sanitària actual, a través dels diferents eixos als quals l’Ajuntament pot incidir.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

L’Ajuntament de Capellades i Canigat segueixen col·laborant

Des de principis de setembre, Canigat i el consistori capelladí treballen conjuntament en la gestió de les colònies de gats del carrer. Seguint el...

Òdena s’integra a Anoia Turisme per sumar esforços en promoció

El Consell Comarcal de l'Anoia, dins l'estratègia de promoció turística de la comarca, ha creat l'ens Anoia Turisme per abordar el turisme des d'una...

L’Hospital de dia Sant Jordi aplica la realitat virtual en la neurorehabilitació

L’Hospital de dia Sant Jordi, centre gestionat pel Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI), està aplicant les noves tecnologies de realitat virtual com a nou mètode...

Dilluns entra en funcionament la càmera de control de trànsit de la rambla Sant Isidre

L’Ajuntament d’Igualada activarà el pròxim dilluns 19 d’abril la càmera de control del trànsit de la rambla Sant Isidre. La càmera està situada a...

La Generalitat “prem l’accelerador” per declarar Bé d’Interès Nacional el Cementiri Nou

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha exposat que la Generalitat "ha premut l'accelerador" per declarar el Cementiri Nou d'Igualada com un Bé Cultural...
Compartir