21 de març de 2023

El documental “Los Constructores de la Alhambra”, aquesta tarda a l’Ateneu Igualadí

L’Associació d’Igualada per la UNESCO ha preparat per a aquesta tarda, dimarts 21 de març, una sessió especial en la qual es projectarà la pel·lícula documental Los Constructores de la Alhambra.

L’estrena del film comptarà amb un col·loqui previ amb la directora, Isabel Fernández i l’igualadí Llorenç Miquel, director d’art, que explicaran al públic com ha estat el procés de producció i moltes més curiositats sobre Los Constructores de la Alhambra.

 

Sinopsi

Un geni, dos reis, i el somni de construir un edifici capaç d’imitar a les estrelles

1340. Sabent que el seu assetjat Regne de Granada està condemnat a desaparèixer per l’avenç dels regnes veïns, Iussuf I, el Sultà de Granada, s’embarca en la construcció d’un edifici que reflecteixi l’esplendor de la seva civilització i desafiï l’oblit: els palaus de l’Alhambra.

El seu visir, Ibn al-Jatib, poeta i geni avançat a la seva època, participa en aquest colossal desafiament. Però quan el fill del sultà, Muhammad V, hereta el tron ​​i l’involucra en les noves polítiques del seu regnat, el visir es debat entre les idees del seu antic món i el nou que sorgeix. Les seves cròniques ens expliquen la història de la Granada del s. XIV, el cant del cigne de l’Europa musulmana.

 

Les entrades es poden adquirir a la web de l’Ateneu Cinema i tenen un cost de 5 €. La sessió començarà a les 19:30 h i la pel·lícula té una durada de 112 minuts.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article:

L'Enquesta

Creus que el violador d'Igualada acabarà complint els 35 anys de condemna?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta