El Desfolca’t ofereix un taller de pandereta en la seva 30a edició
E

13 de juny de 2022

El Desfolca’t, festival de música tradicional i popular de Calaf i l’Alta Segarra, celebra enguany la 30a edició i amplia la programació amb una proposta formativa per als amants de la percussió. Aquest dissabte 18 de juny ofereix un taller col·lectiu de pandereta pensat per a aquells que s’inicien amb l’instrument.

L’acordionista i percussionista Víctor Pedrol, amb més de 25 anys de trajectòria musical, impartirà el taller que se centrarà en el treball del so, pulsació i forma d’agafar l’instrument; la distinció dels ritmes binaris i ternaris i execució amb l’instrument; l’execució de ritmes binaris (2/4), ternaris (3/4) i compostos (6/8), i l’execució del redoblament i integració en els diferents ritmes anteriors.

La formació serà de 10:30h a 13:30h al Casino de Calaf. Les places són limitades i les inscripcions es poden realitzar a través del www.desfolcat.cat. El preu del taller és de 20 euros i el pagament s’efectuarà el mateix dia. L’organització disposarà de panderetes per tothom.

El Desfolca’t, festival de música tradicional i popular de Calaf i l’Alta Segarra, celebra enguany la 30a edició els dies 17 i 18 de juny amb un cartell de luxe format per bandes com Luar Na Lubre, Ebri Knight, Korrontzi, Electrogralla, Itzipa, Pasquines, Moonshine Wagoon, Orquestrina Trama, La Portàtil FM i una mostra de música tradicional en homenatge a Jordi Fàbregas. La cita estival de Calaf torna al format pre-pandèmia per omplir de música els espais més emblemàtics del municipi.

30 anys del Desfolca’t
Ara fa uns 30 anys un conegut veí de Calaf, en Joanet de les colònies, i un grup d’amics van anar de festival a Arsèguel, a la trobada d’acordionistes del Pirineu, i allà va començar tot. Van tornar i l’any següent van organitzar la trobada internacional d’acordionistes i música popular de Calaf, que va ser el 27 de juny del 1992. A partir d’aquí, el festival va anar evolucionant i va anar creixent el teixit de la música popular i tradicional a Calaf i la comarca.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta