26.2 C
Igualada
Dimarts, 26 setembre 2023

Un article de

El Consell Comarcal publica l’informe estadístic sobre les migracions
E

La Unitat de Ciutadania i Convivència del departament de Benestar Social i Atenció a la Ciutadania del Consell Comarcal de l’Anoia ha presentat el nou document estadístic, corresponent a l’any 2020, que recull els perfils demogràfics de Catalunya, l’Anoia i els municipis de la comarca.

L’informe pretén ser una eina per afavorir el coneixement de la població de la comarca i el disseny de polítiques municipals i comarcals atenent a les variables de la nacionalitat, el sexe i l’edat, tenint en compte l’evolució de la població empadronada en els deu anys anteriors.

Enguany, el document incorpora dades relatives a l’alumnat matriculat al curs 2020-2021, la distribució de la població segons lloc de naixement, el saldo vegetatiu i el saldo migratori de cada municipi.

L’any 2020, la població total de l’Anoia va augmentar en 2.286 persones respecte de l’any 2019, 1.372 de les quals, eren estrangeres. Aquestes xifres revelen la tònica ascendent d’arribada de ciutadania estrangera que es va iniciar l’any 2018 i que havia estat decreixent des de l’any 2012 fruit de la crisi econòmica.

Actualment, la comarca de l’Anoia es situa en un 9,3% de població estrangera empadronada, lluny de la mitjana de Catalunya que es troba en un 16,2%.
L’informe es pot veure a l’apartat de l’Observatori de les Migracions de la pàgina web del Consell Comarcal de l’Anoia, www.anoia.cat, on també es poden consultar els informes anuals des de l’any 2010.

Compartir
Més notícies:

L’enquesta

Més notícies

el + llegit

Piulades

🌱Dia Mundial de la #Salut Ambiental | 📢 CGM, solucions amb garantia competitiva i mediambiental 👉https://ow.ly/Cg8F50PPAbc

"L’objectiu de CGM és “oferir solucions eficients en la gestió dels residus, afavorint els principis de l’Economia Circular."

🏆 La Lliga de Capellades - @SocietatLaLLiga i Antònia Enrich recullen els Premis Compromís d’@OmniumAnoia 👉https://ow.ly/ZK1y50PPxXB

L’acte es va celebrar divendres al vespre amb la presència de públic d’arreu de la comarca