8.2 C
Igualada
Divendres, febrer 26, 2021

Deu avantatges del networking offline

Networking offline és la gestió de contactes de tota la vida. És desenganxar-se de la pantalla de l’ordinador, sortir de casa o de l’oficina per assistir a esdeveniments, llegir llibres, veure pel·lícules o fer xerrades, entre moltes altres coses. Potser això pugui semblar avorrit o políticament incorrecte en plena era 4.0, però creieu-me, és fantàstic. Aquí fora hi ha un món. Avantatges del networking offline

1. Trencar la sensació d’aïllament que produeix estar unes hores o tota la jornada davant de l’ordinador. No hi ha videoconferència que substitueixi una bona abraçada o un bon encaixada de mans.

2. Prendre una cervesa o un cafè amb un amic, un client, un col·laborador. Això encara no existeix a la xarxa i permet treballar el nostre missatge d’una forma distesa, amb relat inclòs.

3. Intercanviar targetes de paper. Pot semblar poc ecològic, però jo encara conservo targetes dels anys 90. Possiblement no siguin vigents, però és com recordar un àlbum de fotos, estimula la memòria i pot provocar un desig de recerca d’algú que ens va deixar empremta. En un esdeveniment amb moltes persones no hi ha mitjà millor.

4. Posar cara i veu a persones. Els perfils són fotos de la 1ª comunió o fotos tunejades. Us imagineu posar-li cara a un friki (digitals monstre) que has conegut abans en alguna xarxa social?

5. Les emocions, els sentits, es transmeten d’una forma més eficaç “en viu”. La suma del llenguatge verbal i el no verbal dóna un resultat complet, que unit a olors, sensacions tàctils, esdevé gairebé perfecte.

6. La possibilitat de poder distingir entre amics, coneguts i saludats és més gran al carrer que a la xarxa on vam rebre peticions d’amistat de persones a les que no coneixem de res. Reivindico aquest tractament diferenciat. No és el mateix un veí de tres portes més enllà que algú que va ser parella de joventut o que un client. La nostra marca personal s’activa per treure a la llum el networker que portem dins.

7. Compartir informació és més fàcil. Si tinc un problema informàtic el puc resoldre en un fòrum online. Però els que hem nascut abans del 2000 preferim que ens ho expliqui algú davant nostre i que ens digui quins botons cal prémer. Potser la realitat augmentada canviarà algun d’aquests aspectes però avui encara no veig que aquesta tecnologia s’apliqui de manera massiva.

8. El valor qualitatiu d’una trobada presencial és més gran ja que hi intervenen els 5 sentits i llencem les màscares fora. No hi ha fotos de 1a comunió. La nostra cara és la real, els nostres gestos parlen de nosaltres. És possible que assistint a una conferència coneguem a 10 persones, moltes menys de les que possiblement llegiran aquest post, però el seu valor serà més gran.

9. És on es genera el veritable discurs d’ascensor, un discurs breu on la nostra proposta de valor hauria d’aconseguir una segona trobada amb un possible client o stakeholder.

10. Per resumir diré que, en persona, les interaccions reals sovint creen un entorn més favorable.

No hi ha res de dolent en continuar el nostre networking online; les mètriques sempre són interessants. Però de tant en tant, i avui és un dia per fer-ho, cal reivindicar encaixades de mans i abraçades.

Guillem Recolons

Consultor d’Estratègia en Personal Branding

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

El CAP de Montbui tindrà un mòdul annex per atendre els pacients covid

Durant els darrers dies s’han construït els pilars de fonamentació per a un mòdul Covid que s’ubicarà de forma annexa al CAP montbuienc. Està...

Els alumnes del Parvulari de la Institució Igualada treballen per ambients

Al Parvulari reforcem el treball cooperatiu tot treballant per ambients a l'aula. De forma autònoma els infants treballen diferents habilitats i diferents àrees. S'enriqueixen...

“Un dia qualsevol”, un homenatge a la gent gran, a l’Ateneu

Imma Colomer, Quimet Pla, Pep Ferrer i Annabel Castan protagonitzen Un dia qualsevol, una comèdia d’Oriol Tarrasón i les Antonietes que es podrà veure...

“La farmaciola del malalt imaginari”, de l’igualadí Marc Hervàs, aquest cap de setmana a l’Aurora

Aquest cap de setmana el Teatre de l’Aurora presenta La farmaciola del malalt imaginari de Terra Teatre. El director igualadí Marc Hervàs escriu i...

La MICOD organitza una cinquantena d’actes per commemorar el Dia de la Dona

Les regidores dels set municipis de la Conca d’Òdena han presentat aquest dimecres un farcit programa d’actes de commemoració del 8 de març, el...
Compartir