El ple de Calaf aprova una moció de suport als Bombers del municipi

15

Aquest dilluns 25 de febrer ha tingut lloc el Ple de l’Ajuntament de Calaf on s’ha donat compte de l’inici de l’expedient de nomenament de Fill Il·lustre de Calaf a n’Alexandre de Riquer, ja que, després que el passat mes de desembre el Ple n’aprovés l’excepcionalitat, s’han realitzat diferents tràmits per tal de fer-ho efectiu.

D’altra banda, també s’ha aprovat per unanimitat una moció de suport als bombers del parc de Calaf per la millora dels seus mitjans i condicions professionals. Els treballadors del cos de bombers de la Generalitat de Catalunya denuncien que fa anys que arrosseguen unes condicions laborals precàries i que la situació ha arribat a un límit insostenible. Concretament, el parc de bombers de Calaf ha estat tancat durant 19 dies des del 10 de desembre per la manca del nombre mínim de bombers i a aquesta manca d’efectius humans cal sumar-hi la falta d’inversió de la Generalitat en la renovació dels equips i vehicles.

Per això, amb aquesta moció s’ha acordat donar suport a les justes i necessàries reivindicacions dels bombers i s’instarà a la Generalitat a incrementar la dotació de personal, promoure la incorporació de noves places en els pròxims 4 anys i dotar els parcs de bombers de recursos, infraestructures, eines i vehicles necessaris. D’aquesta manera, es vol promoure  les millores al parc de Bombers de Calaf per garantir una resposta dimensionada a les poblacions que cobreix i als vehicles especials que disposa, garantint una dotació mínima sempre que atenguin les demandes d’altres municipis.

A la part de control, s’ha donat a conèixer el resultat del tancament pressupostari del 2018, després de fer tots els ajustos corresponents, amb un resultat positiu de 294.820,98 euros. Això dóna a l’Ajuntament una capacitat de finançament de 190.842,86 euros. A més, el romanent de tresoreria s’ha tancat amb 736.012,47 euros, la qual cosa garanteix la capacitat de fer front a les despeses generals que puguin venir en aquest exercici. L’estalvi net positiu ha estat de 171.887,70 euros.

Finalment, també s’ha destacat que, tot i haver hagut de demanar algun crèdit, s’ha rebaixat el deute al 41%, per sota del 50% que Junts per Calaf s’havia marcat d’objectiu a l’iniciar el mandat.