CUP Anoia demana explicacions al Consell Comarcal pel tancament de l’Escola de Dansa

539

Primeres reaccions dels partits comarcals al tancament de l’Escola de Dansa anunciat pel Consell Comarcal ahir dilluns. En un comunicat fet públic aquest dimarts al matí, CUP Anoia exigeix al Govern del Consell Comarcal que “segueixi treballant per la continuïtat de l’Escola de Dansa per al curs vinent”.

CUP Anoia recorda que el centre que va començar la seva activitat l’any 1955 i va ser reconeguda i autoritzada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya l’any 1990. El partit ja denuncia la manera en què es va notificar el canvi d’ubicació el passat novembre al centre Mont-Àgora de Montbui “sense cap reunió ni previ avís i amb poc més d’un mes de marge”. De la mateixa manera CUP Anoia critica que “després de seixanta-cinc anys d’història de l’única escola pública de dansa de l’Anoia, siguin cessats per carta. Sembla que aquesta és la manera habitual de procedir del Govern del Consell Comarcal. Ni reunions prèvies amb treballadores, ni sessions informatives per a famílies ni grups de treball intersectorials per trobar una solució conjunta al problema”.

Davant l’argument del govern comarcal que l’escola arrossega un “enorme dèficit”, des de la CUP entenen que l’escola de dansa “és un servei públic d’atenció a les persones, que no només compleix amb l’objectiu d’ensenyar la disciplina de la dansa, sinó que és un espai de socialització d’infància, adolescència i persones adultes així com és una entitat que promou la salut comunitària i, per tant, ha de ser deficitària per a l’administració”.

Finalment, el comunicat fa incidència en què “la inexistència d’escola pública de dansa comportarà que moltes famílies no puguin permetre’s apuntar els seus infants i adolescents a acadèmies privades de dansa malgrat que el Govern del Consell aposti per un sistema de beques que permeti als infants accedir a activitats artístiques als seus pobles”. Així doncs, es pregunten quin serà aquest sistema de beques, quines en són les quanties econòmiques o quins són els barems per accedir-hi.

Finalment, des del partit exigeixen al Consell Comarcal “transparència i responsabilitat. La seva manera d’actuar durant els darrers mesos amb l’Escola de Dansa ha estat opaca i no ha tingut en compte els interessos de les usuàries”.