28 C
Igualada
Dilluns, juny 21, 2021

Cuadras insisteix en instal·lar rampes mecàniques després de visitar Granollers

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, ha mantingut una jornada de treball amb l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral. Entre els diferents àmbits que han tractat, Cuadras ha pogut visitar les rampes mecàniques que la capital vallesana ha estrenat recentment en un dels seus barris per a facilitar la mobilitat a peu dels veïns i que proposa instal·lar al carrer Lleida i a l’avinguda Balmes d’Igualada.

Cuadras afirma que “a Granollers hem pogut comprovar com la proposta que vam llençar a la campanya electoral de fa dos anys d’instal·lar rampes mecàniques al carrer Lleida i a l’avinguda Balmes, funciona. Granollers és un exemple de que les rampes mecàniques són útils per promoure la mobilitat a peu dins les ciutats i salvar forts desnivells. Per això seguim defensant aquesta proposta per Igualada i pels veïns dels barris del Poble Sec, les Flors i Set Camins”.

Cuadras detalla que “quan parlem de la connexió entre els diferents barris d’Igualada, resoldre la comunicació nord-sud de la ciutat és el principal repte que tenim. Les dades ens diuen que al nord de la ciutat hi viu una tercera part d’Igualada i proposem les rampes mecàniques al carrer Lleida i avinguda Balmes per resoldre, per sempre més, aquesta mancança que té la ciutat i garantir una mobilitat a peu ràpida i fàcil que formi part del model de mobilitat verda que proposem”.

Segons l’estudi que la formació que integren PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta va encarregar a una enginyeria abans de fer la proposta en campanya, al carrer Lleida la rampa automàtica aniria del passeig Verdaguer fins al carrer Margarides en dos trams per la vorera dels Jutjats i a l’avinguda Balmes transcorreria des de la carretera de Manresa fins al carrer del Bruc en tres trams per la vorera est. Les rampes garantirien l’accés des del Poble Sec i les Flors a una zona com la de la Masuca on hi ha serveis i equipaments com el Mercat, els Jutjats, el futur Campus Universitari i la futura seu del SOC.

En el cas de l’avinguda Balmes serviria per apropar els veïns de Set Camins al centre i augmentar la mobilitat al sud de l’avinguda Balmes, al parc de l’Estació i garantir un fàcil accés a un equipament com l’Escorxador. “El pressupost de construcció, a més del retorn social que té, és plenament assumible per un Ajuntament com el d’Igualada”, comenten des d’Igualada Som-hi.

Amb l’alcalde de Granollers i diferents regidors del govern de la ciutat vallesana, Jordi Cuadras també ha mantingut reunions per a conèixer bones pràctiques de polítiques d’habitatge, política comercial i també ha expressat la necessitat de teixir aliances amb l’Àrea Metropolitana com a oportunitat per les ciutats mitjanes properes a Barcelona com són Igualada i Granollers. La visita de Cuadras a Granollers és la tercera parada del regidor portaveu d’Igualada Som-hi dins la ronda de visites a alcaldes de Catalunya que ha obert aquesta primavera, i que, de moment, també ha comptat amb jornades de treball amb l’alcaldessa de Sabadell i l’alcalde de Mataró.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Els Prats de Rei celebra el GroundUP Músic, organitzat per un famós artista veí del municipi amb 4 Grammys

Aquest cap de setmana s'ha celebrat a Prats de Rei l'edició virtual del GroundUP Music Festival, un esdeveniment organitzar pel músic multipremiat Michael League....

Mor el poeta igualadí Pius Morera als 78 anys

El poeta igualadí Pius Morera ha mort aquest divendres als 78 anys. Nascut el 5 de juliol de 1942, va guanyar l’Amadeu Oller de...

L’Anoia registra la pitjor campanya del cereal de l’última dècada

Campanya del cereal irregular a la Catalunya Central. Si bé a les zones més elevades la producció ha estat mitjana, al Pla de Bages...

L’Igualada Rigat no pot amb el Sarzana i cau a quarts de la WSE Cup

L’IHC RIGAT va caure eliminat divendres en els quarts de final de la WSE Cup i ja no es va poder classificar per les...

10 anys d’història d’uns populars, magnífics i generosos “Músics del Parc”

Va ser tot una delícia el passat dijous, 3 de juny, poder participar de l’últim concert d’aquest curs dels “Músics del Parc”, en un...
Compartir