Confirmat: l’Anoia (excepte el Bruc i Masquefa) passa aquest dilluns a fase 3
C

12 de juny de 2020
El Ministeri de Sanitat ha autoritzat la petició de Salut i la Catalunya Central i Girona passaran a fase 3 dilluns. Així doncs, 31 dels 33 municipis de l’Anoia passaran a la darrera fase de la desescalada, tots excepte El Bruc i Masquefa.
El Departament ha decidit finalment no incloure a la petició l’àrea de Barcelona (on pertanyen les dues poblacions de l’Anoia que no superen la fase 2)i Lleida, que van entrar en fase 2 aquest dilluns. Salut al·lega que necessita uns dies per veure l’evolució de l’epidèmia i, si és l’esperada, proposaran que el canvi de fase es produeixi abans del cap de setmana que ve. Amb l’avenç de Girona i Catalunya Central, a partir de dilluns gran part de Catalunya -a excepció d’aquestes dues regions- estarà a la tercera etapa de la desescalada sota el comandament de la Generalitat.
Què es permet a la fase 3?

Oci
– S’eliminen les franges horàries per sortir al carrer, també les reservades a les persones més grans de 70 anys, i també la mobilitat és lliure a l’interior de la regió sanitària.
– Bars i restaurants podran omplir les terrasses fins un 75%, a la barra i als espais interiors fins al 50%.
– Hotels i allotjaments turístics podran obrir les zones comunes i ocupar-les fins al 50% de l’aforament, i s’hi podran fer activitats de fins a 20 assistents i congressos de fins a 80 persones.
– Podran obrir els bars d’oci nocturn i les discoteques, però només amb un 30% màxim d’ocupació de l’aforament. No es pot ballar.
– Teatres, cinemes, auditoris i circs poden obrir amb un màxim del 50% d’aforament amb localitats preassignades. Altres tipus d’espectacles poden obrir amb un màxim de 80 persones en locals interiors i 800 en espais exteriors.
– Els museus poden admetre grups de fins a 20 persones, i les biblioteques poden acollir fins al 50% de l’aforament, i també fer-hi activitats.
– Zoològics, aquaris, casinos, bingos i altres centres recreatius i turístics poden obrir i acollir un màxim del 50% de l’aforament en espais oberts i del 30% en espais tancats.
– Als espais naturals es poden fer activitats en grups de fins a 30 persones.
– Gimnasos i equipaments esportius poden funcionar sense cita prèvia i s’hi pot fer esport o entrenar en grups de fins a 20 persones.
– Ludoteques, casals i activitats a la natura per a nens i joves poden funcionar amb un 30% de l’aforament, amb un màxim de 80 persones en espais tancats i 200 a l’aire lliure. Activitats en grup amb un màxim de 10 persones.

Comerç
– Tota mena de comerços poden obrir sense límit de superfície, amb un màxim del 50% de l’aforament. Els centres comercials poden ocupar un màxim del 40% de l’aforament de les zones comunes.
– Els mercats ambulants poden obrir amb el 50% de les parades.

Activitats socials
– Es poden fer trobades socials de fins a 20 persones, que poden passejar juntes encara que no convisquin.
– Es poden celebrar casaments i convits amb un màxim de 150 persones a l’aire lliure i 75 en espais tancats.
– Les vetlles funeràries poden fer-se amb un màxim de 50 persones a l’aire lliure i 25 en locals interiors. Als funerals i les cerimònies de comiat, màxim 50 persones.
– Esglésies i temples poden fer missa i celebracions, màxim 75% de l’aforament.
Transports
– Trens, metros i autobusos podran omplir el 100% dels seients. En el cas de viatjar dret, s’estableix que per cada metre quadrat hi podrà haver un màxim de 2 persones.
– A les motos, tant el conductor com l’acompanyant, si en porta, hauran de portar guants. Serveixen els que utilitzen habitualment.
– A cotxes i taxis hi podran viatjar 2 persones per filera com a màxim. Podran omplir si conviuen al mateix domicili.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?