9.8 C
Igualada
Dijous, febrer 2, 2023

Comunicació i vincle

Roger Bascones
Roger Bascones
Coach i formador

Ja sabem que existeixen dos tipus d’habilitats: les hard i les soft. Parlar de hard, en aquest cas, no té sentit, ja que entenem que algú que entra a formar part d’un equip i té responsabilitat, tindrà titulacions o certificacions de les mateixes. Per exemple, les habilitats tècniques de qualsevol lloc específic com un enginyer o un director de compres.

Ara bé, en el cas de les soft hi entren competències molt diverses (competències intra, inter i metapersonals) i, el fet de, fer-les servir contínuament sense un feedback immediat farà que, molt segurament, hi hagi un desgast i la ignorància de si s’estan fent les coses bé o malament. I, l’indicador és òbviament el resultat. Per tant, es manifesta una manca de control, una percepció d’injustícia (en alguns casos), canvis físics, canvis d’actitud i pèrdua de confiança entre d’altres. Després de detectar això, ens preguntem com s’han fet les coses per obtenir aquest desequilibri.

Bé, resumint les habilitats les deixaríem en dos: comunicació i vincle. Des d’aquí, podem desenvolupar totes les altres. Per exemple: Què fem per delegar? Comunicar el què volem. De quina forma ho fem? Doncs amb assertivitat, amb efectivitat, afectivitat i eficiència. La comunicació juga un gran paper en la delegació. Per tant, si delego passen dues coses: confio en la persona que delego i dos, m’allibero d’una feina. Així doncs, puc dedicar el meu temps (aquell que no teníem i ara sí) a altres coses que formen part de la meva responsabilitat. Per exemple: donar suport. Fer costat a aquella persona del nostre equip que “vol i no pot”? És a dir, la motivem, la reconeixem i la impulsem? Què passa quan ho fem? Doncs, que com ara “vol i pot”, funciona sola. Aleshores, una altra vegada torno a tenir més temps per fer-lo servir per a altres coses d’interès i d’importància. Aquí, de nou, la comunicació ha jugat un paper vital per a la motivació de la persona: motivació que influencia, motiva, inspira i acreix l’autoestima del membre de l’equip.

Seguim amb la persona que requereix formació i entrenament. Fent les coses pas a pas anem aconseguint el valuós temps. Ara tenim temps per invertir en aquell/a que necessita entrenament. La formem, l’ensenyem, l’acompanyem, la impulsem a fer les coses per si mateixa, li preguntem com ho faria a través de preguntes poderoses. Sempre dirigit cap a l’acció i l’autosuperació. Aquesta és una inversió de temps, en cap cas una pèrdua. Ja que quan aquesta persona, amb assertivitat, paciència, interès, actitud i sobretot proximitat, ens trobem que el company/col·laborador/treballador adquireix autoconfiança, seguretat i aprenentatge. Per tant, desenvolupament de la tasca amb noves habilitats. En aquest cas, també, hem fet servir la comunicació com a eina de connexió amb l’altre i obtenim autogestió i responsabilitat.

Una vegada hem adquirit com a CEO, directiu o líder les competències de la delegació, el suport i l’entrenament, avancem cap al feedback immediat. Demanar constantment, no una opinió, sinó si hi ha millora i si pensa que hi ha, com ho faria. El feedback ha de ser bidireccional. Quan hi ha proximitat (afectiva i eficient), hi ha implicació, hi ha llibertat per expressar les àrees de millora. Tant pel directiu, com pel projecte, com per la mateixa persona (autocrítica). Sempre i en tot cas, constructiu i assertiu.

La gran tasca d’un directiu és dirigir. Quan la comunicació i els seus tentacles, com hem vist aquí, es fan amb focus, intenció i atenció es mostra la màgia: temps per dirigir i aportar als altres els recursos que necessiten. Així doncs, ens estalviem un desgast físic, mental i emocional (burnout) i desenvolupem i portem a terme allò que sí son les nostres competències.

En conclusió: una bona comunicació eficaç, eficient i afectiva reforça el vincle. El vincle aporta proximitat, humanitat, creativitat, implicació i una dosi de llibertat d’expressió. Sabem que un equip que s’atribueix aquestes característiques rendeix més, hi ha menys rotacions i els resultats solen ser molt més positius.

Aquí sí la mida importa, la mida del teu lideratge i les teves SOFT’s.

Compartir
Roger Bascones
Roger Bascones
Coach i formador

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Calaf celebra, aquest cap de setmana, la Festa Major d’Hivern

Aquest cap de setmana, el primer de febrer, Calaf celebra la seva Festa Major d'Hivern amb motiu de Santa Calamanda. Els actes tindran lloc...

Una de les millors companyies de circ del país, aquest cap de setmana a l’Aurora

El Teatre de l’Aurora programa aquest cap de setmana Peix de la Cia. Hotel Iocandi. Una emotiva proposta de circ amb una de les...

S’instal·len quatre noves càmeres per prevenir incendis a la Serra de Miramar

La Serra de Miramar compta amb quatre noves càmeres, un sistema de videovigilància forestal per detectar possibles incendis en el bosc. Les càmeres instal·lades...

Últimes notícies