5.4 C
Igualada
Dijous, gener 21, 2021

Competències professionals: 12 reflexions

Eva Collado
Consultora estratègica de capital humà, conferenciant i escriptora

Vull explicar-vos el que jo entenc per “bon professional”, les seves competències, el seu comportament, les seves decisions i tot allò que fa que (segons el meu parer i experiència) ens convertim en l’opció triada davant altres professionals:

1.- Un professional és aquella persona que té plenament identificat el seu “core business”. Algú que sap en el que és realment bo i ha centrat totes les seves energies en desenvolupar-lo, generant valor i demostrant que sap del que parla.

2.- Un professional sap perfectament qui és el seu client, identifica el seu nínxol de negoci actual i futur (sent capaç de detectar les seves fortaleses davant l’entorn i possibles amenaces i elabora fulls de ruta per a canalitzar-). Sap com arribar als que estan realment interessats en el que ell/a ofereix i aconsegueix (a través d’un networking efectiu) arribar a les seves comunitats d’influència.

3.- Un professional es deixa la pell en el seu producte per fer-lo únic i sap que ha de romandre en fase beta permanent per seguir desenvolupant i perfeccionant. Per a això té detectades les seves fonts d’aprenentatge mitjançant una curació de continguts excel·lent per mantenir-se al dia. És plenament conscient que els seus coneixements d’avui no seran suficient demà.

4.- Un professional sap que el seu avanç depèn també de l’adquisició de competències digitals, per aquest motiu prospecte de manera natural i curiosa noves eines que li portin a una residència digital còmoda, optimitzada i assegurada.

5.-Un professional és plenament conscient de la importància del desenvolupament de la seva marca personal i la treballa amb una estratègia clara de posicionament. Sap com vol ser reconegut/da, treballa la seva proposta de valor, elabora el seu missatge i el seu pla de comunicació personal, tria sàviament els canals que li són d’utilitat i els utilitza amb mestria. Sap envoltar-se dels millors i cuida a la seva comunitat.

6.- Un professional no es conforma amb el que passa en el seu sector, és algú que investiga i incorpora les noves tendències.

7.- Un professional adverteix el que val el seu treball i té clar el preu dels seus serveis, sap que qui vol tenir-prop estarà disposat a pagar-li perquè realment val.

8.- Un professional comprèn la importància de posar-se en valor i protegir-se, té clar que els seus valors i principis han de prevaler per seguir mantenint-se. Sap que l’ètica és molt, però que molt rendible.

9.- Un veritable professional, si li ofereixen un projecte que no li convé o encaixa, el declina, és sabedor que no podrà portar a l’èxit i dels perills que comporta per a la seva reputació. les expectatives del client.

10.- Un veritable professional conviu perfectament amb la competència directa perquè està tant segur del seu valor que no el veu com una amenaça,

11.- Un veritable professional no critica a altres professionals, intueix que fer-ho no li convé.

12.- Un veritable professional és aquella persona que pren les regnes del seu present treballant dia a dia i és capaç de traçar camins i rutes clares per apropar-se al futur en què vol estar.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

El Carnestoltes, sense rua i amb un concurs de disfresses per Instagram

Malgrat les restriccions existents per lluitar contra la pandèmia de Covid-19, que repercuteixen també en l’àmbit de la cultura, i especialment en la cultura...

El Govern prorroga dues setmanes més totes les restriccions vigents

El Procicat ha decidit prorrogar dues setmanes més les restriccions vigents en aquest moment, segons ha avançat Catalunya Ràdio i ha pogut confirmar l'ACN....

ERC reclama a Marc Castells “que multi els bancs que tenen pisos buits”

Esquerra Republicana torna a reclamar al govern municipal que persegueixi i multi els bancs que tenen pisos buits, tal i com preveu la llei....

L’Igualada Rigat acaba la primera volta en llocs de promoció de descens

L’Igualada Rigat segueix sense poder allunyar els seus fantasmes, en paraules de Marc Palau, i aquest dimarts va deixar escapar una bona oportunitat de...

Avancen els tràmits per la connexió de Calaf a la Llosa del Cavall

El projecte per connectar la xarxa d'abastament d'aigua del municipi de Calaf amb la Llosa del Cavall avança dins dels terminis administratius establerts, d'acord...
Compartir