20.3 C
Igualada
Divendres, juny 2, 2023

Competències professionals: 12 reflexions

Eva Collado
Consultora estratègica de capital humà, conferenciant i escriptora

Vull explicar-vos el que jo entenc per “bon professional”, les seves competències, el seu comportament, les seves decisions i tot allò que fa que (segons el meu parer i experiència) ens convertim en l’opció triada davant altres professionals:

1.- Un professional és aquella persona que té plenament identificat el seu “core business”. Algú que sap en el que és realment bo i ha centrat totes les seves energies en desenvolupar-lo, generant valor i demostrant que sap del que parla.

2.- Un professional sap perfectament qui és el seu client, identifica el seu nínxol de negoci actual i futur (sent capaç de detectar les seves fortaleses davant l’entorn i possibles amenaces i elabora fulls de ruta per a canalitzar-). Sap com arribar als que estan realment interessats en el que ell/a ofereix i aconsegueix (a través d’un networking efectiu) arribar a les seves comunitats d’influència.

3.- Un professional es deixa la pell en el seu producte per fer-lo únic i sap que ha de romandre en fase beta permanent per seguir desenvolupant i perfeccionant. Per a això té detectades les seves fonts d’aprenentatge mitjançant una curació de continguts excel·lent per mantenir-se al dia. És plenament conscient que els seus coneixements d’avui no seran suficient demà.

4.- Un professional sap que el seu avanç depèn també de l’adquisició de competències digitals, per aquest motiu prospecte de manera natural i curiosa noves eines que li portin a una residència digital còmoda, optimitzada i assegurada.

5.-Un professional és plenament conscient de la importància del desenvolupament de la seva marca personal i la treballa amb una estratègia clara de posicionament. Sap com vol ser reconegut/da, treballa la seva proposta de valor, elabora el seu missatge i el seu pla de comunicació personal, tria sàviament els canals que li són d’utilitat i els utilitza amb mestria. Sap envoltar-se dels millors i cuida a la seva comunitat.

6.- Un professional no es conforma amb el que passa en el seu sector, és algú que investiga i incorpora les noves tendències.

7.- Un professional adverteix el que val el seu treball i té clar el preu dels seus serveis, sap que qui vol tenir-prop estarà disposat a pagar-li perquè realment val.

8.- Un professional comprèn la importància de posar-se en valor i protegir-se, té clar que els seus valors i principis han de prevaler per seguir mantenint-se. Sap que l’ètica és molt, però que molt rendible.

9.- Un veritable professional, si li ofereixen un projecte que no li convé o encaixa, el declina, és sabedor que no podrà portar a l’èxit i dels perills que comporta per a la seva reputació. les expectatives del client.

10.- Un veritable professional conviu perfectament amb la competència directa perquè està tant segur del seu valor que no el veu com una amenaça,

11.- Un veritable professional no critica a altres professionals, intueix que fer-ho no li convé.

12.- Un veritable professional és aquella persona que pren les regnes del seu present treballant dia a dia i és capaç de traçar camins i rutes clares per apropar-se al futur en què vol estar.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Sortida del grup del projecte “Radars”, que atén gent gran en solitud no volguda

El programa Radars, nascut des de la regidoria d’Acció Social per atendre les persones grans en situació de solitud no volguda, ha organitzat una...

Igualada obre el procés de licitació dels primers serveis del futur nou Mercat

L’Ajuntament d’Igualada obre la licitació per a la cessió dels lots de venda i del forn/granja del futur mercat “La Masuca” en la seva...

Triangular d’empresàries i directives del Berguedà, l’Anoia i el Garraf-Penedès, que tindrà segona edició a l’Anoia

Més d’una cinquantena de persones van protagonitzar la primera edició de la Triangular d’empresàries i directives de l’ACEB Suma, la UEA Inquieta i Dones...

Últimes notícies