17 C
Igualada
Dimarts, octubre 27, 2020

Com evitar augmentar de pes durant el confinament?

 

 

La mobilitat durant aquest dies segurament serà més reduïda de l’habitual i aprofitant que tenim més temps per cuinar, estar asseguts a la taula i menjar sense presses, val la pena intentar millorar els hàbits que durant l’any ens costa de dur a terme.

Per on comencem?

1r – Intentarem menjar menys quantitat d’aliment sense deixar de menjar bé i cuidant molt que la nostra dieta inclogui tots els grups d’aliments.

2n – Prioritzarem les verdures, intentant incloure-les en tots els plats principals del dinar i del sopar. Són aliments baixos en calories i en la seva composició predomina la fibra amb el que ens ajuden a saciar abans. No oblidem incloure-les cuinades, si pot ser poc temps o al vapor, però també crues en amanides.

3r – Disminuirem la quantitat de carn que consumim a la setmana, compensant-ho amb el peix (blanc i blau) i els llegums combinats amb el cereal, per aconseguir proteïnes d’alt valor nutricional evitant els greixos saturats de les carns vermelles.

4t – Entre hores procurarem prioritzar la fruita davant altres tipus de snacks elaborats. Si evitem menjar fruita després dels àpats i la deixem per picar a mig matí i a mitja tarda, ens ajudarà a menjar menys aliments calòrics i a baixar de pes de manera saludable.

5è – Hem de moderar el consum de cereals i procurar que siguin sempre integrals. Com a postres en alguns menjars podem prendre iogurts desnatats o fruita seca (amb moderació) per calmar la necessitat de prendre dolços o aliments que amb els quals ens sobrepassarem en calories.

6è – Beurem aigua durant el dia juntament amb infusions per mantenir-nos hidratats i afavorir el trànsit intestinal, factor clau per poder-nos aprimar.

Què hem d’evitar?

De vegades amb l’objectiu d’aprimar-nos més ràpid, o d’evitar augmentar de pes, caiem en errors comuns com el dejunar, saltar-nos menjars, reduir radicalment el consum d’un grup d’aliments, etc … conductes que ens perjudiquen en gran mesura provocant:

  • Alteracions del metabolisme
  • Major sensació de gana
  • Desequilibris nutricionals, que poden posar en risc la nostra salut
Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Tous suspèn la Festa Major davant l’agreujament de la situació sanitària

Sant Martí de Tous no podrà celebrar enguany la Festa Major, prevista pels caps de setmana del 7, 8 i 14 i 15 de...

Religió a l’escola?

M’ha sorprès la notícia que en alguns centres públics d’educació s’impartirà l’assignatura de religió islàmica. Probablement aquest fet portarà polèmica. En realitat no pretenc...

La còmedia de Pere Riera “La dona del 600”, aquest diumenge a l’Ateneu

El Teatre Municipal l’Ateneu presenta aquest diumenge, 1 de novembre, a les 19 hores, l’obra 'La dona del 600', escrita i dirigida per Pere...

La Pobla de Claramunt estableix una congelació generalitzada d’impostos

Davant dels efectes socials i econòmics derivats de la pandèmia, l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt ha aprovat les seves ordenances fiscals per l’any...

Nova campanya de promoció d’Igualada Comerç fins a finals d’any

Els darrers mesos s’ha estat preparant una ambiciosa campanya de dinamització i promoció permanent fins a finals d’any i constant del comerç per part...
Compartir