Augmenten les demandes en els Bancs d’Aliments de la Conca d’Òdena

259

El coordinador general de Creu Roja Catalunya, l’igualadí Enric Morist, ha explicat avui en roda de premsa que s’ha detectat un augment en la demanda d’usuaris dels bancs d’aliments de la Conca d’Òdena. Es tracta, sobretot, de “persones que ja estan dins d’un Erte a l’empresa on treballen i tenen angoixa perquè no saben si cobraran, també treballadors que cuidaven persones grans o netejaven a cases… No faltarà abastiment d’aliments per a totes les persones vulnerables, ho garanteix la Creu Roja i els quatre ajuntaments de la Conca d`Òdena, que ningú no tingui cap dubte·
Morist també ha afegit respecte les targetes menjador, que “s’ha completat la distribució sense problemes, si hi ha pròrroga de l’estat d’alarma, s’aniran recarregant. Que no es llenci la targeta, es carregaran els diners a la mateixa targeta”. Creu Roja també ha indicat que s’estan duent a terme sense incidències les visites a domicilis, i també està funcionant molt bé el repartiment de gas butà a famílies vulnerables”.

Tres crisis a la Conca d’Òdena
L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha insistit avui una vegada més que la Conca d’Òdena viu tres crisis al mateix temps. “Una d’emergència sanitària, amb la qual cosa és del tot necessari que es facin els tests ràpids a tota la població, lògicament primer el personal sanitari, a les residències i les forces de seguretat i emergència, però ha de fer-se per a tothom. També tenim una crisi laboral important, amb una situació de vulnerabilitat per a prop de 10.000 persones, estem estudiant accions per forçar una solució a les administracions superiors, tant per als treballadors que no poden sortir de la Conca a treballar, com a l’inrevès”: Finalment, també “tenim una crisi econòmica que ens va al damunt, i les mesures que s’estan prenent ens semblen insuficient”.