Com aprofitar/potenciar la motivació del personal?
C

22 de gener de 2018

Cesc Alacaraz - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.catSegons el consultor i comunicador, Joan Elias, el personal ha de venir motivat de casa. Aquesta afirmació, en la qual molts hi estaríem d’acord, ha d’anar de la mà del fet que l’organització de l’empresa ha d’aprofitar-la i fins i tot, potenciar-la.

La desmotivació del personal és una de les queixes principals que ens trobem a les organitzacions, ja sigui per part de la direcció com del propi personal i tot i que és difícil generalitzar, les causes que ho provoquen les podríem resumir en els tres punts següents.

1. Manca de projecte il·lusionant. Aquest punt és responsabilitat de la direcció de l’empresa, car ha de pensar i replantejar constantment, amb les eines i persones adients, quin ha de ser el futur de l’organització i, sobretot, explicar-lo i compartir-lo amb tota l’organització.

2. Indefinició en l’assumpció de rols i responsabilitats. Ja sigui una organització gran o petita, aquest gap genera enfrontaments i conflictes entre el personal que acaba desmotivant a part del personal, i per tant, a la rendibilitat de l’empresa.

3. Poca cura de la carrera professional dels empleats. Alineat amb l’estratègia de l’empresa, és important tenir present l’evolució professional. Aquí juga un paper fonamental els departaments de recursos humans de les empreses.

En definitiva, la creació d’un projecte il·lusionant, responsabilitats clares i carrera personal definida són elements claus i condició necessària, tot i que potser no suficient per potenciar la motivació del personal o encara pitjor, que el mateix es desmotivi.

Cesc Alcaraz 
Economista Soci-director FeedBackGround

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta