27 de febrer de 2018

Els alumnes de l’Institut Joan Mercader participen en diferents activitats de la Biblioteca de Cal Font

Durant aquestes setmanes els alumnes de l’institut Joan Mercader han visitat la biblioteca de Can Font per realitzar-hi diferents activitats relacionades amb la lectura o la recerca d’informació.

Els alumnes de primer d’ESO han realitzat per grups-classe l’activitat Resol l’enigma. Mitjançant un joc de pistes, aquesta activitat permet als alumnes conèixer el funcionament de la biblioteca, els diferents espais i com cercar els documents. També s’explica el funcionament de la plataforma de préstec de llibres electrònics eBiblio. Resol l’enigma està pensada també com una de les activitats preparatòries del crèdit de síntesi, que a primer d’ESO realitzen sobre la Costa Brava, ja que ajuda l’alumnat a tenir més eines per fer recerca. A més, si els alumnes porten el carnet de la biblioteca, poden fer el préstec de documents.

D’altra banda, els alumnes de 3r d’ESO van participar, els dies 25 i 26 de gener, al Club de lectura sobre la novel·la Noel et busca, organitzat per la Biblioteca de Cal Font. Es tractava d’una activitat voluntària, a la tarda, en què els alumnes van comentar la novel·la, llegida prèviament per a la matèria de Llengua catalana i literatura. Van aprofundir sobre el llibre i van debatre sobre els temes relacionats amb els personatges i l’argument d’aquesta novel·la, premi Crítica Serra d’Or 2013. Per la seva banda, l’alumnat de quart d’ESO, va participar els dies 1 i 2 de febrer, al Club de lectura sobre la novel·la Paraules Emmetzinades, també de manera voluntària i en horari de tarda. En total, uns seixanta alumnes, entre tercer i quart d’ESO, van participar als Clubs de lectura. La valoració dels alumnes i de la bibliotecària Eva Sabaté, que es va encarregar de portar les sessions, va ser molt positiva.

En definitiva, es manté i es reforça la col·laboració entre l’Institut i la Biblioteca de Cal Font, que de ben segur ajuda a promoure la lectura i l’amor pels llibres entre els joves estudiants.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article:

L'Enquesta

Creus que el violador d'Igualada acabarà complint els 35 anys de condemna?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta