Els alumnes de la classe dels “espígols” (3r) del Garcia Fossas fan un projecte sobre els bacteris
E

6 de març de 2018

El primer que vam fer va ser buscar informació a revistes, llibres, pàgines web, vídeos… i explicar-ho a tots els companys de la classe. També van venir tres biòlegs (un pare, una mare i una tieta de nens de la classe) que ens van informar, ensenyar bacteris i fer diverses activitats i jocs relacionats.

Un cop ben documentats i per grups vam fer la reproducció d’ un bacteri amb diferents materials. Enllestida aquesta feina vam decidir entre tots el que ens interessava més treballar , vam fer un guió i vam preparar una exposició oral que presentaríem a la resta de cursos de l’escola i als nostres pares.

Hem aprés que els bacteris van ser els primers éssers vius de la Terra, que n’hi ha de molts tipus diferents. Alguns són beneficiosos pel nostre cos com la flora intestinal i d’ altres patògens (dolents) que són els que produeixen malalties com la salmonel·la, el tifus, les caries… i que cal rentar-nos bé sobretot les mans i les dents per evitar infeccions. Per curar-nos , de vegades cal que prenguem antibiòtics però no n’hem d’abusar , sinó es fan resistents al nostre cos i ja no ens curaran…

Ens ho hem passat molt bé fent aquest projecte i a més d’aprofundir sobre els bacteris hem après a compartir feines, treballar en grup, parlar davant dels altres…però potser el que més ens ha agradat han estat les felicitacions dels nostres pares i familiars i dels companys de l’escola per la nostra exposició oral i l’esforç que hem fet.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta