L’institut Badia i Margarit participa també a la Lego League
L

6 de març de 2018

El 18 de febrer un grup de 10 alumnes i 2 floaters (músics) de l’institut Badia i Margarit vam participar al torneig First Lego Leage a la universitat d’Igualada, amb 15 grups més.

Després de tres mesos practicant, buscant patrocinadors (l’hem finançat tot amb patrocinadors), fent el projecte científic i compartint moltes i moltes hores i assajos-error, vam arribar al torneig amb una barreja de nervis i alegria que s’ha de viure, no es pot explicar. El torneig consta de dues parts; el projecte i el joc del  robot. Aquest any el projecte havia d’estar relacionat amb l’aigua i nosaltres vam ser una agosarats i el vam fer sobre la Ciutat del Cap, perquè a Geografia i Història el Xavi ens n’havia parlat extensament. La part del robot busca resoldre el màxim de proves  possibles en un temps molt limitat, dos minuts i mig. Les proves també estaven relacionades amb l’aigua: regar una flor, activar una font, fer ploure…

Nosaltres hi vam dedicar moltes hores, esforços i il.lusions, sobretot al joc del robot, que és la part que més ens agradava. Havíem fet molts assajos amb els companys de l’institut, amb l’escola Gabriel Castellà, amb altres equips LegoLeague, amb els pares i els professors.

El dia de la prova Abimael i el Roger van aconseguir 115 punts en el joc del robot, la segona millor puntuació de la jornada, només superada pels guanyadors que en van aconseguir 130. Amb el projecte, hi seguim treballant, per millorar-lo. Molts professors ens van fer molt costat el dia de les proves i van anotar coses de millora.

Al acabar la jornada tots els grups es van reunir al pati de l’universitat i allà ens van fer l’entrega de premis. Vam mantenir l’esperança fins l’últim segon, però no ens vam dur cap premi. Bé, sí, ens en vam endur uns de molt grans: l’experiència de participar a la Lego League, la BiMlegocopa que ens va fer el Santi i les felicitacions dels professors i dels pares.

Ens va agradar tant que la setmana següent volíem tornar-hi, a Barcelona, però les inscripcions ja estaven tancades.  Moltes gràcies Santi, Ana, Pep, Xavi, Jordi, Judit i a tots els patrocinadors per brindar-nos aquesta genial oportunitat.

Marc Tomàs, 3r ESO. – Institut Badia i Margarit

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta