Recull de l’actualitat informativa dels Maristes d’Igualada

34

Els alumnes de 1r de primària visiten el MNAC

Els nens i nenes de 1r de primària dels Maristes hem anat a Barcelona a visitar el Museu Nacional d’Art de Catalunya. Hem realitzat un taller: “Emocionar-te: els secrets de la mirada”. A partir d’una selecció d’obres ens hem iniciat en el coneixement de l’art modern i hem descobert els diferents tipus d’objectes que conté. Ens hem adonat de les tècniques pictòriques i escultòriques de diversos artistes catalans. Hem après a observar obres i deduir-ne les característiques. Hem explorat els secrets que s’amaguen darrera una pintura, una escultura, un moble… mitjançant el diàleg, el cos i les emocions. Aquesta sortida cultural ha sigut molt interessant, ens ha donat la possibilitat d’aprendre, ampliar i enriquir el nostre ventall de coneixement, alhora que ens ha ajudat a valorar el patrimoni artístic. Després de la visita hem dinat junts tots els companys i companyes de la classe, mestres i mares acompanyants. Seguidament una estona de joc i tornada a l’escola. L’experiència quedarà en el nostre record. Ha anat molt bé.

Celebració del Carnestoltes a a la Llar d’Infants, Infantil i Primària

Després d’una setmana d’obeir les ordres esbojarrades del nostre Rei Carnestoltes, el divendres els alumnes de la Llar d’Infants, Infantil i Primària dels Maristes es van acomiadar d’ell amb una gran festa.

A la Llar d’Infants els petitons es van disfressar, van fer ballaruca al ritme de la música i van jugar amb el confeti.

Al pati, els alumnes d’Infantil i Primària van fer una rua per tal de poder veure totes les fantàstiques difresses dels companys tot ballant i fent gresca.

Seguidament, els nens i nenes d’Infantil van compartir un esmorzar molt bo i, com ja és tradició, van fer volar el Rei Carnestoltes ben alt!

A Cicle Inicial hi va haver sessió de fotos per grups i van compartir també un esmorzar boníssim: sucs, galetes, entrepans i fruita. Després, i junt amb els companys d’I5 van fer una rua pels voltants de l’escola. A la tarda van realitzar tallers.

El Cicle Mitjà va sortir d’excursió. Esmorzar en un parc de Sant Martí de Tous i caminada cap a Sentfores, on van gaudir de jocs, cabanes i dinar.

I els més grans de Primària, el Cicle Superior, es van dirigir, caminant, a través de l’anella verda fins al mirador del polígon, lloc on van esmorzar. Posteriorment van anar fins a un bosc proper on van poder fer cabanes, jugar amb les disfresses i passar un gran dia de joc i convivència amb tothom. Ah, i, sessió de fotos per grups.

Un cop tothom va tornar a l’escola, el Rei Carnestoltes va presidir uns balls i es van acomiadar d’ell, fins l’any que ve. Fou, en definitiva, un dia genial!