Marc Castells obre la porta a un acord amb Igualada Som-hi pel pressupost

70

Jordi Puiggròs – L’alcalde Marc Castells (JuntsxCat) ha obert la porta a un acord amb PSC i Comuns (Igualada Som-hi, IS) de cara a salvar així la minoria a l’Ajuntament i poder aprovar el pressupost municipal del 2020.

Castells ha mostrat la seva “alegria” pel fet que el portaveu Jordi Cuadras hagi “canviat d’idea” respecte la construcció d’una escola bressol a l’edifici de Cal Badia, com constava en el programa electoral d’IS, per reconvertir l’actual escola bressol de l’Ateneu, privada, en pública. “Això requerirà una inversió econòmica important, per això els emplaço a parlar-ne de seguida. Tot dependrà del suport que aconseguim d’Igualada Som-hi per al pressupost municipal”. En la mateixa línia, Castells ha dit que “estudiarem la reactivació de l’empresa promotora immobiliària municipal Pimha”, com demanava aquesta setmana Cuadras. La Generalitat licitarà el 2020 30 pisos de protecció oficial a les Comes “que no han costat ni un euro als igualadins”. El PSC ja va donar suport en dues ocasions al pressupost municipal en l’anterior mandat, però caldrà veure què diuen ara els Comuns. L’intenció és aprovar el pressupost el 24 de setembre.

Prioritats d’Igualada Som-hi
La formació d’esquerres ha explicat quines seran les seves prioritats durant aquest curs polític: fer realitat una nova escola bressol pública, mesures d’habitatge públic i impulsar polítiques d’energia per a lluitar contra el canvi climàtic, a més d’inversions als barris.
Cuadras recordava que “vam acabar el curs amb les contundents declaracions de Marc Castells dient que pel seu govern no era una prioritat crear una nova escola bressol municipal. Doncs li recordem que, estan en minoria, no pot decidir en solitari, i per nosaltres sí que és necessari”.

D’altra banda, “fa 8 anys que no es construeix cap habitatge públic i fa 8 anys que el problema de l’habitatge a la ciutat no ha parat de créixer. Nou habitatge públic i rehabilitació de pisos buits són dues polítiques que creiem imprescindibles”.
Cuadras també es compromet a prioritzar polítiques d’eficiència energètica que permetin lluitar, des de la ciutat, contra el canvi climàtic: “Cal que els equipaments municipals donin exemple amb una aposta per l’energia renovable”. Un altra repte en aquest àmbit és millorar molt el reciclatge: “Reciclar malament, a l’Ajuntament li costa més de mig milió d’euros cada any, que és el càstig que marca la normativa catalana i europea. Cal trobar els mecanismes per augmentar la taxa de recollida selectiva de manera urgent”.