Igualada acull una nova trobada de l’Escola Nova 21

58

El passat dilluns, 3 de desembre, va tenir lloc a Igualada una nova trobada de la xarxa Anoia Oest d’Escola Nova 21, amb la participació de l’Escola Gabriel Castellà, les Escolàpies, l’Escola Mowgli, les Escoles de l’Ateneu Igualadí, l’Institut de Montbui, l’Escola Cèrvola Blanca de Tous i l’Escola Castell d’Òdena. Aquesta és la segona trobada del curs actual i la novena des de l’inici de la iniciativa; unes jornades que permeten conèixer i compartir aprenentatges amb un gran valor.

Els membres dels equips impulsors que hi han participat han avançat en el procés de creació de la visió, el marc d’escola avançada, el procés de canvi o els principis de la xarxa, entre altres. L’objectiu d’aquesta trobada va ser aprofundir en l’avaluació, identificant aquelles palanques, obstacles i bones pràctiques que hi ha a l’abast, que posteriorment es podran implementar als centres amb el suport de les eines proposades per Escola Nova 21: la Rúbrica de Canvi i l’Espiral d’Indagació.

L’Escola Nova 21 és un projecte que té com a objectiu anar cap a un model d’escola avançada, que replantegi la pràctica educativa quotidiana per respondre als desafiaments de la societat actual. El projecte impulsa un procés de treball conjunt entre escoles, comunitat educativa i administracions públiques. L’acord entre la Diputació de Barcelona i Escola Nova 21 fa possible que el programa incorpori un nou model de xarxes d’innovació compartida distribuïdes pel territori. A nivell local, la Diputació, Escola Nova 21 i l’Ajuntament d’Igualada treballen conjuntament per promoure aquestes xarxes locals, oferint metodologies i suport tècnic als centres educatius que en formen part.