“Un confinament a Igualada” arriba al Kiosc del Rec

24 de desembre de 2020

Dimarts, 29 de desembre, a les 7 de la tarda, el Kiosc del Rec serà l’escenari de la presentació del llibre Un confinament a Igualada. L’acte, que anirà a càrrec de la mateixa autora, la igualadina Alba Llobet, comptarà també amb la presència de Pau Corcelles, autor de la fotografia de la portada del llibre, i Quico Tretze, músic i compositor que encapçala una nova etapa com a gestor del Kiosc del Rec, un espai que, a banda d’oferir serveis de restauració, pretén dinamitzar l’activitat cultural de la ciutat i actuar com a punt de difusió i promoció d’iniciatives artístiques. L’esdeveniment es durà a terme respectant les mesures de seguretat per la Covid19 i, per això, tindrà aforament limitat i s’hi podrà accedir amb inscripció prèvia a través del formulari disponible al web del Kiosc del Viver del Rec.

Un confinament a Igualada és un recull de textos que van ser escrits i publicats diàriament durant els 66 dies de confinament de la Conca d’Òdena. L’autora va iniciar el joc literari com a mer passatemps: cada dia publicava unes breus impressions sobre el confinament a través de les xarxes socials i ho compartia amb els amics i seguidors. El que havia començat com una pura distracció es va anar convertint en una necessitat: a les xarxes socials rebia comentaris i elogis i, de mica en mica, vaig veure que es creava un públic lector que seguia els escrits i m’esperonava a continuar. Els textos són reflexions, de vegades amb un punt d’ironia o de crítica, de vegades amb tocs humorístics, que plasmen experiències col·lectives amb les quals el lector s’hi sentirà identificat. El llibre recull també relats inèdits amb la voluntat de confegir un volum d’estil planer i directe que anima el lector a recollir les seves pròpies memòries i que no deixa de banda temes tan actuals com la immigració, el feminisme o la política.

Amb aquest llibre, editat per l’editorial La Gamberra i amb pròleg de Pau Vidal, Alba Llobet fa la seva primera incursió en el món literari. L’any 2018 va guanyar el primer premi del Certamen Literari Súmate amb el conte Los zapatos de Carmen, un relat basat en l’experiència migratòria de la seva família materna. Un confinament a Igualada ja es a la venda i es pot aconseguir a les llibreries Cal Rabell, La Maquineta i Llegim…? Llibreria d’Igualada o a la botiga virtual de l’editorial La Gamberra.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari