Un col·lectiu d’ajuda a joves migrants denuncia el suïcidi d’un d’ells a Igualada

778

El Col·lectiu Hourria, un moviment social i solidari amb els joves que han migrat sols i que es troben en situació de vulnerabilitat, va denunciar la setmana passada el suïcidi d’un d’aquests joves a Igualada. Els fets van ocórrer el passat dimecres, quan el jove es va llançar pel pont de Montbui. Segons explica El Periódico, l’Omar hauria hagut de deixar el centre perquè, segons un estudi ossi encarregat per la Fiscalia determinava que el jove era major d’edat i que, per tant, ja no havia de ser tutelat per la Generalitat.

Això va provocar la seva expulsió del centre de menors on estava, però segons informa El Periódico, amb l’ajuda de les educadores es va aconseguir trobar-li una família d’acollida, però això no va ser suficient perquè el jove es tragués la vida el passat dimecres.

Des del Col·lectiu Hourria denuncien que “el desinternament immediat és un moment molt dur pels nois, que de cop i volta es troben sense una llar i que els deixa més sols tot i la seva vulnerabilitat i a l’enorme esforç que han fet per arribar fins al nostre país”. Des del col·lectiu també mostren la seva “indignació i ràbia” i demanen a la DGAIA, “responsable de la seva desprotecció quan va arribar aquí, què opina de l’història de l’Omar i què pensa fer per evitar tant patiment i més morts evitables”