El Rec.0 bat el rècord de visitants en el 10è aniversari

97

El Rec.0 va tancar dissabte al vespre la seva 21a edició, que va donar el tret de sortida el dimecres dia 6 de novembre. Una edició especial, ja que se celebrava el 10è aniversari del festival de pop-up stores igualadí. Amb el concert de JoKB a les 20:30h, les botigues efímeres de moda instal·lades en els carrers i antigues adoberies del barri del Rec encaraven l’última hora de venda d’un Rec.0 molt participat. Encara pendents de les dades definitives, l’organització del festival apunta que el Rec.020 “ha batut el rècord de visitants”, especialment en la jornada de dimecres, la més participada de la història del Rec, segons els organitzadors.

En aquest sentit, des de l’organització no només es valora la gran afluència de persones que van omplir les més de 80 pop-up stores de marques i dissenyadors que ocupaven el circuit del Rec.0, sinó també la bona acollida de l’oferta cultural que es proposava per celebrar el 10è aniversari; des dels concerts, amb Joan Colomo, Beth, Senyor Oca, les Rec Battle, les sessions de Dj o jazz, fins a les visites guiades a adoberies, com l’antiga adoberia Cal Salat, l’adoberia en actiu Curtits Badia o l’adoberia museïtzada Cal Granotes. Totes elles, segons apunta l’organització, van haver d’ampliar els torns de visites per poder absorbir la gran afluència de públic.

Moda i cultura han conviscut al llarg dels quatre dies de Rec.0 amb una oferta gastronòmica que en aquesta edició ha fet una aposta per la cuina de proximitat, a més de les propostes culinàries dels food trcuks, amb plats d’arreu del món. En aquest sentit, dissabte al migdia va tenir lloc el Recmeeting “Consum km0”, una taula rodona amb Ricard Espelt, Laia Tresserra i Roc Barnils. Els Recmeeting a càrrec de l’expert en transformació digital, Genís Roca, i el pensador estratègic i consultor David Reina, van tenir també una bona acollida com a activitats complementaries al shopping radical del Rec.020.

La propera edició del Rec.0 tindrà lloc la primera quinzena de maig de 2020, tot i que encara falta confirmar quins dies.