17.8 C
Igualada
Dimecres, setembre 30, 2020

TIC Anoia presenta un ambiciós projecte per a crear un centre tecnològic a Igualada

Imatge de com seria el nou edifici de TIC Anoia al barri del Rec ideat per l’arquitecte Xavier Claramunt i el cofundador del Rec.0 Ramon Enrich. 5 d’abril de 2017. (Horitzontal)

L’associació TIC Anoia va presentar dimecres, durant el darrer Dinar Networking d’aquest grup empresarial de les noves tecnologies, i en presència del conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, un projecte per ubicar al barri del Rec, just al costat del riu, un centre tecnològic. L’arquitecte Xavier Claramunt i el cofundador del Rec.0 Ramon Enrich van presentar el projecte, que es desenvoluparà en quatre fases.

Es tracta d’un terreny de propietat municipal a tocar del riu Anoia on antigament hi havia hagut l’adoberia de Cal Badia. En aquest centre les empreses podrien comptar amb despatxos i fer proves i establir sinèrgies amb d’altres companyies, amb una funció similar a la que té l’edifici de l’Adoberia Bella per al sector dels curtidors.

4.500 metres quadrats i 20 milions d’euros d’inversió

En la primera fase es construirà pròpiament l’edifici, inspirat en el projecte barceloní Pier 01 Barcelona Tech City, que tindrà una superfície de 4.500 metres quadrats i una capacitat per a 500 persones.

L’inversió haurà de ser de 20 milions d’euros -cinc milions cadascuna de les fases- una xifra astronòmica per a la que no hi ha, de moment, ningú disposat a assumir. Des de l’entitat creuen que aviat es podria trobar un inversor i posar en marxa les obres de la primera fase l’any 2018, o 2019.

Claramunt i Enrich van explicar que el projecte té una doble estratègia, “que hi convisqui el món de la innovació i s’obri a la ciutadania”. En aquest sentit, la teulada de l’edifici s’ha pensat com un gran mirador amb espais verds on es permetrà l’accés a tota la ciutadania. Les altres tres fases inclouen la construcció o adaptació d’altres equipaments ubicats també al barri del Rec -que de moment es desconeixen- amb l’objectiu d’aconseguir que la ciutat “s’obri de manera real al riu i es creïn relacions nord-sud”, segons va dir Claramunt. Des de TIC Anoia han assegurat que la primera i segona fase són viables “a curt termini”, ja que “hi ha una necessitat real d’espai de les empreses”, mentre que la tercera i quarta fase “dependran de la capacitat que tinguem d’atraure altres sectors i gremis per venir a treballar aquí”.

Un centenar d’empreses que facturen 60 milions

Actualment hi ha un centenar d’empreses del sector TIC a l’Anoia que facturen 60 milions d’euros. Durant l’acte, el president de TIC Anoia va revelar que aquest any hi ha bones expectatives de mercat, doncs es preveu “un creiement del voltant d’un 20% i faran falta uns 70 nous treballadors altament qualificats”.

Des de l’ajuntament es veu bé la iniciativa, si bé l’alcalde Marc Castells va preferir no mullar-se: “hem d’analitzar el projecte i veure si la gent ho rep bé, si bé està clar que al barri del Rec s’han d’anar movent les coses”.

Més estudis universitaris

El conseller Baiget -en la seva tercera estada a Igualada en dos mesos- va afirmar que donaria “suport institucional i assessorament per a cercar finançament” a aquest projecte de TIC Anoia, al mateix temps que aportava dades sobre el sector de les noves tecnologies, que dóna feina a 85.000 persones en el nostre país, amb una facturació propera als 14.000 milions d’euros. Un 70% de les empreses està ubicada a Barcelona.

Tal i com ja se sospitava, el conseller va anunciar que “estem treballant amb l’Ajuntament la possibilitat que, d’aquí dos anys com a màxim, es pugui oferir al campus d’Igualada el Grau en Enginyeria Informàtica”. Actualment, a l’IES Milà i Fontanals, ja s’ofereixen moduls de grau mitjà i superior d’Informàtica, a nivell de Formació Professional, estudis que han estat sempre defensats i catalogats per TIC Anoia com dels millors que es poden fer avui a Catalunya, i amb una sortida laboral pràcticament garantida en tots els casos.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Igualada Som-hi aposta per l’Escorxador com un espai de “cultura segura”

El grup municipal d’Igualada Som-hi considera prioritari i urgent que el govern de Junts per Igualada aposti de manera clara per l’Escorxador com a...

Òdena convoca ajuts per als alumnes de llars, institut-escola i graus

L’Ajuntament d’Òdena ha aprovat les bases de concessió d’ajuts d’educació per al curs 2020-21 per a les famílies dels alumnes de les llars d’infants...

Jorba comença l’arrenjament del camí del cementiri per fer-lo més segur

El passat dilluns, l’Ajuntament de Jorba va començar les obres de millora del camí del cementiri al nucli urbà, entre el camí del Figuerot...

Una setantena d’alumnes anoiencs es troben aïllats a casa

Dues setmanes i mitja després de l'inici del curs escolar més atípic dels darrers anys, no ha hagut de tancar cap escola de l'Anoia...

El Consell Comarcal expressa el seu rebuig a la inhabilitació de Torra

El Consell Comarcal de l'Anoia ha manifestat, mitjançant la lectura d'una declaració política en el ple ordinari d'aquest dimarts, el seu rotund rebuig a...
Compartir