21.2 C
Igualada
Dijous, maig 13, 2021

Som micropoble

Toni Lloret Grau
Toni Lloret Grau
Fundador i 1r President de l’AMC

Ja fa més de deu anys que no més d’una dotzena d’electes d’ajuntaments de pobles amb menys de 500 persones ens vam trobar per a compartir opinions i analitzar els problemes comuns que teníem.

D’aleshores ençà, que és quan va néixer l’Associació de Micropobles de Catalunya, quasi 200 municipis, d’un total de poc més de 300, ja són part de l’Associació.

Però, per què ‘Micropobles’? Al seu dia aquest nom va ser força debatut, però l’acord va arribar perquè volíem que el nostre identificador fos un eufemisme que cridés l’atenció. Volíem ‘ser algú’, que se’ns reconegués l’existència, però, en canvi, ens dèiem ‘micro’. I va funcionar! Aquesta marca va cridar prou l’atenció d’altres municipis i també de la premsa, com perquè s’incorporés al llenguatge fins que ara ja s’ha normalitzat (fa un parell d’anys, fins i tot va quedar en segon lloc del procés d’identificació de neologismes que fa l’Institut d’Estudis Catalans).

L’Associació, però, és molt més que una marca. L’AMC, amb la força de pocs habitants, però amb el pes que dona el fet de tenir raó, cada cop és més escoltada i, per tant, els Micropobles, amb els seus ajuntaments al capdavant, són progressivament tinguts més presents en els actes del govern i de les altres administracions. L’Associació és un grup de pressió que té com a objectiu principal aconseguir la igualtat d’oportunitats de la ciutadania dels Micropobles en comparació amb la d’altres indrets.

Fa, com dèiem, poc més de deu anys que va néixer l’AMC i és clar que ara els nostres municipis són molt més presents en el marc social i polític del nostre país. Una fita encara insuficient, però aconseguida amb molt esforç i pocs recursos per part d’alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores dels nostres ajuntaments. I és insuficient perquè encara queda camí fins arribar a assolir aquella igualtat d’oportunitats, per això seguim i seguirem treballant.

I ara, amb la feina feta i la que queda per fer, amb la il·lusió i les ganes intactes i amb la consciència que els Micropobles són cada dia més ferms en la seva voluntat d’existir, tenim la convicció que cal fer un pas més: que tothom ens sentim orgullosos de ser i de viure en un Micropoble.

Cal doncs ser conscients que tots plegats som LA COMUNITAT DELS MICROPOBLES i els qui hi vivim en som uns membres privilegiats.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Salut preveu començar a vacunar als menors de 40 al juliol

Salut calcula que començarà a vacunar la franja 40-49 a meitats de juny o fins i tot abans i els menors de 40 al...

Visita de Jordi Cuadras a Mataró per conèixer polítiques d’habitatge i l’aposta universitària

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, continua la ronda de visites a alcaldes de Catalunya per a conèixer bones pràctiques de polítiques municipals...

Vilanova s’adhereix a l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà

L’Ajuntament de Vilanova del Camí s’ha adherit a l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU). L’adhesió va ser aprovada en...

La Veu de l’Anoia i el Teatre de l’Aurora renoven l’acord de col·laboració

Unicoop Cultural i Publicacions Anoia han renovat el conveni de col·laboració que permet mantenir i fomentar els vincles entre ambdues entitats anoienques, amb l’objectiu...

Jorba convocarà una doble consulta popular sobre el polígon del Parc Tecnològic i la implementació de renovables

L’Ajuntament de Jorba assumirà i ampliarà la proposta de la plataforma ciutadana Jorba Reflexiona de convocatòria d’una consulta popular no referendària en relació a...
Compartir