8.2 C
Igualada
Dissabte, 2 desembre 2023

Un article de

Som-hi aconsegueix la unanimitat del Ple perquè la Hispano asseguri l’aforament i no deixi passatgers a terra
S

Publicitat

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC – Igualada Oberta) ha presentat al Ple de l’Ajuntament d’Igualada la proposta per reclamar a la Generalitat que garanteixi un correcte servei d’autobús d’Igualada a Barcelona. La formació progressista lamenta, però, que Junts, ERC i CUP no fossin capaços de sumar-se a la seva moció que havia anunciat una setmana abans del Ple i acabessin presentant cada grup una moció pròpia porques hores abans de la sessió. Es va intentar arribar a un acord però la negativa d’ERC i CUP de consensuar una única moció va acabar provocant que se’n votessin quatre diferents amb la mateixa reclamació.

L’encarregat d’intervenir en nom d’Igualada Som-hi va ser el regidor Anselm Pasquina qui va explicar que “la votació que proposem al Ple va en la línia de defensar Igualada davant la Generalitat i demanar que es facin les modificacions que calgui al contracte amb Monbus – Hispano Igualadina, que no finalitza fins al 2028, per ampliar el servei a les necessitats actuals sempre pensant en el benestar dels usuaris i usuàries i, sobretot, també dels conductors i conductores”.

Pasquina va afegir que “en una situació d’emergència climàtica i en un moment on el cost dels desplaçaments en vehicle privat és molt elevat, sabem que el transport públic amb Barcelona cada vegada tindrà més passatgers. Per això cal tenir un servei adaptat a aquesta realitat amb la capacitat que toca als autobusos de cada expedició perquè absorbeixin tota la demanda que hi ha”.

La formació que integren PSC i el grup ciutadà Igualada Oberta assegura que “és inadmissible que cada inici de curs es repeteixin els problemes per la capacitat dels vehicles que obliguen a deixar passatgers a la parada. Això passa a les expedicions de primera hora del matí d’Igualada a Barcelona i a les de tornada del migdia i la tarda de Barcelona a Igualada, on els usuaris moltes vegades han d’esperar a la parada que passin fins a dos o tres autobusos perquè no hi caben, amb l’enorme pèrdua de temps que això suposa”.

El regidor Anselm Pasquina va ser clar alhora d’explicar que “com a ciutat no ens podem permetre que l’única via de transport públic competitiu que tenim amb Barcelona pateixi aquests problemes. Això provoca un greuge innecessari als passatgers per la inquietud de si cabrà tothom a l’autobús o no i pot arribar  a fer desistir els usuaris d’utilitzar els transport públic, cosa que no podem permetre. Ens rebel·lem contra aquesta realitat i volem que l’Ajuntament actuï davant el govern de la Generalitat perquè malauradament la situació no és nova, es repeteix cada any. La moció d’Igualada Som-hi va rebre el suport amb el vot a favor de tots els grups del Ple.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies